Belföld

Feljelentés: tettlegességig fajult a józsefvárosi képviselő-testület utolsó ülése

rtl.hurtl.hu

2023. december 15. 15:05

Szarvas Koppány Bendegúz momentumos politikus szerint Egry Attila fideszes képviselő megpróbálta kitépni a kezéből a mobilját.

Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum önkormányzati képviselője feljelentést tett a rendőrségen, miután tettlegességig fajult a józsefvárosi képviselő-testület utolsó ülése, írta meg a Telex.

Szarvas Koppány Bendegúz a lapnak azt mondta, hogy Egry Attila fideszes képviselő megpróbálta kitépni a kezéből a mobilját, ezért feljelentést tett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette a feljelentés tényét, ügydöntő határozatot hoznak az ügyben.

A Józsefváros Újság beszámolója szerint Egry Attila fideszes képviselő hirtelen odalépett az őt videózó Szarvas Koppány Bendegúzhoz, és felszólította, hogy hagyja abba a videózást, és erőszakkal el akarta venni a telefonját. Szarvas Koppány Bendegúz ezt a Telexnek megerősítette, és azt írta, az eset után a fideszes képviselők kivonultak az ülésről.


Az ülésről készült önkormányzati közvetítésen csak azt lehetett látni, hogy Pikó András polgármester többször is figyelmeztette a képviselőket, majd éppen a Magyar Rádió épületének lebontásához kapcsolódó Pázmány-beruházást tárgyalták, amikor a polgármester bemondta a mikrofonba, hogy tíz perc szünetet rendel el, mert tettlegességre került sor. A Telex hiába kereste a Fidesz képviselőit, nem kaptak választ.

Nem tervezi a kormány, hogy visszalép a beruházástól – mondta a Magyar Rádió épületeinek bontásával kapcsolatban az építészeti államtitkár. A rádió helyén épülne a Pázmány Péter katolikus egyetem új campusa. A helyiek tiltakoznak, Józsefváros polgármestere szerint hatástanulmány sem készült:


Nyitókép: Józsefváros Újság / Facebook

#Belföld#józsefváros#pikó andrás#momentum#fidesz#egry attila

Címlapról ajánljuk