Belföld

Szinte csak silány minőségű kokaint árulnak Magyarországon

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 17:34

Más uniós országokban sokkal tisztább kokain, mint Magyarországon. Itthon legalább ötszörös az utcai kokain hígításának mértéke, a dílerek jóformán bármivel felüthetik. 

A Kábítószer és a Kábítószer-függőség Európai Megfigyelőközpont 2023-as adatai szerint az EU-ban kapható kokain átlagos tisztasága 65 százalékos, ehhez képest a magyar kb. 20 százalék. Magyarországon legalább ötszörös a kokain hígításának mértéke – írja a Telex.

Mint megírtuk, kedden a rendőrség gigantikus drogfogásról számolt be Csepelen: nettó 155 kilogramm kokain került elő egy konténerből, aminek feketepiaci értéke 23 milliárd 220 millió forintra tehető. Ez átlagos hígítással is annyi kábítószer, hogy életkortól függetlenül 

minden második fővárosi lakosra jutna egy adag.


A portál szerint az itthon dílerektől kapható, utcai kokain grammja kb. 30 ezer forint, minősége viszont sokkal silányabb a többi EU-s országokhoz képest. A lapnak a keddi drogfogás kapcsán a rendőrség megerősítette, hogy itthon legalább ötszörös az utcai kokain hígításának mértéke, valamint azt mondták, hogy a fennmaradó 80 százalék szinte bármi lehet. A rendőrség közölte:

annak, hogy milyen anyagokat használnak a kábítószer felütésére, csak a bűnözők fantáziája szab határt. A hígításhoz használt anyagok közt előfordulhatnak akár gyógyszerek, vagy egyszerű, háztartásban megtalálható anyagok is.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#kokain#kábítószer-kereskedelem#drogdíler

Címlapról ajánljuk