Baleset-bűnügy

Videón a gigantikus drogfogás Csepelen: 23 milliárd forint értékű kokaint foglaltak le

rtl.hurtl.hu

2023. december 5. 11:40

Ez átlagos hígítással is annyi kábítószer, hogy életkortól függetlenül minden második budapesti lakosra jutna egy adag.

A rendőrség közleménye szerint egy csepeli szabadkikötőben ólálkodó maszkos férfiről érkezett bejelentés hozzájuk november 11-én hajnalban. A helyszínre érkező rendőrök elől az illető elmenekült, őt már a rendőrök sem találták meg.

Megtalálták ugyanakkor azt a hűtőkonténert, amit megpróbált kinyitni. A hat méter magasan elhelyezett konténerben kialakított rejtekhelyről 155 darab, egyenként körülbelül egykilós kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomag került elő. A helyszínen folytatott szemle keretében alkalmazott tesztek kokaint mutattak ki

– olvasható a rendőrség közleményében. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószerbűnözés Elleni Osztálya nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A kirendelt vegyészszakértő vizsgálata megerősítette, hogy az összesen nettó 154,805 kilogramm lefoglalt anyag kokain, aminek feketepiaci értéke 23 milliárd 220 millió forintra tehető. Ez átlagos hígítással is annyi kábítószer, hogy életkortól függetlenül minden második fővárosi lakosra jutna egy adag. A tiszta hatóanyagtartalom megállapítása érdekében igazságügyi vegyészszakértőt rendeltünk ki, aki megállapította, hogy nagy tisztaságú kokain került lefoglalásra.

Az adatgyűjtés megállapította, hogy kábítószer elrejtésére használt konténert Ecuadorban adták fel, és banánt szállítottak benne. A szállítmány Mexikóba, majd hajóval Németországba érkezett, onnan vasúton jutott Magyarországra 2023. november 8-án, ahol a banánt kirakodták.

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#drog#csepel#kikötő#kokain#kábítószer

Címlapról ajánljuk