Belföld

Kovács Zoltán az SZDSZ-t emlegetve reagált David Pressman antiszemitizmus-vádjaira

rtl.hurtl.hu

2023. december 4. 7:40

És David Pressman nagykövet nevén is viccelődöt egy kicsit.

Ahogyan arról az rtl.hu is beszámolt, David Pressman is reagált az új állami plakátokra, amelyeken Soros György fiát és az Európai Bizottság konzervatív elnökét, Ursula von der Leyent ábrázolták azzal a szöveggel, hogy „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek”.

A nemzeti konzultációs plakátokat megnézheti itt, annyi kiegészítéssel, hogy azóta Alex Soros kezét leszedték a plakátokról.

David Pressman november végén a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon mondott beszédében azt közölte:

Magyarországon egyes tisztviselők szeretik azt mesélni, hogy ebben az országban nem tűrik az antiszemitizmust, és mivel senki sem támad zsidókra az utcákon, ezért biztonságban érezhetik magukat itt.

Pressman arról is beszélt, hogy ugyanezen tisztviselők hatalmas plakátokat helyeztetnek ki, amiken egy vigyorgó zsidó milliárdos látható azzal a szöveggel, hogy „ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén”. „Majd olyan plakátok is megjelennek, amin ugyanez a zsidó milliárdos marionett bábukként mozgat politikusokat, vagy a legutóbb olyanok, amiken ennek az embernek a fia látható, amint meghúzódik az Európai Bizottság vezetője mögött” – folytatta.

Nem kell sárga csillagot tűzni ezekre a plakátokra ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon a képek jelentése

– jelentette ki a nagykövet.

Kovács Zoltán legutóbb vasárnap Bayer Zsolt műsorában reagált a vádakra – szúrta ki a Telex. Egyebek közt Pressman nevén viccelődött, és az SZDSZ-t emlegette.

Présember Úr a történelem szellemvasútján ül és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divat 

– közölte a fizetését az adófizetők pénzéből kapó államtitkár, aki a kormány nemzetközi kommunikációjáért és kapcsolataiért felel. Hosszasan sorolta azt is, hogy a zsidók milyen védelemre számíthatnak a magyar államtól, majd az Egyesült Államok szemére hányta, hogy ott neves egyetemi kampuszokon zsidókat vertek meg, és egy ilyen támadásban egy ember meghalt.

„És ezek után bárkinek Amerikából van arca azt mondani, hogy Közép-Európában és azon belül is Magyarországon van probléma az antiszemitizmussal” – zárta gondolatait az államtitkár.

Nyitókép: Illyés Tibor / MTI

#Belföld#kovács zoltán#david pressman#antiszemitizmus

Címlapról ajánljuk