Belföld

Pressman: Nem kell sárga csillagot tűzni egy plakátra, hogy tudjuk, mit jelent

rtl.hurtl.hu

2023. november 30. 16:26

David Pressman szerint bár a magyar kormánytisztviselők arról beszélnek, hogy nem tűrik az antiszemitizmust, de a plakátjaikra egy zsidó milliárdost tesznek ki.

„Magyarországon egyes tisztviselők szeretik azt mesélni, hogy ebben az országban nem tűrik az antiszemitizmust, és mivel senki sem támad zsidókra az utcákon, ezért biztonságban érezhetik magukat itt” – mondta David Pressman budapesti amerikai nagykövet a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon (Zsifi) a hvg.hu cikke szerint.

Pressman arról is beszélt, hogy ugyanezen tisztviselők hatalmas plakátokat helyeztetnek ki, amiken egy vigyorgó zsidó milliárdos látható azzal a szöveggel, hogy „ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén”. „Majd olyan plakátok is megjelennek, amin ugyanez a zsidó milliárdos marionett bábukként mozgat politikusokat, vagy a legutóbb olyanok, amiken ennek az embernek a fia látható, amint meghúzódik az Európai Bizottság vezetője mögött” – folytatta.

Nem kell sárga csillagot tűzni ezekre a plakátokra ahhoz, hogy nyilvánvalóvá váljon a képek jelentése


– jelentette ki a nagykövet.

Kovács Zoltán a beszédre úgy reagált, hogy szinte elismételte Pressman azon szavait, hogy Magyarországon nem támadnak zsidókra. Majd utána azt kérdezte: tudja-e, mi zajlik Amerikában és az ország egyetemi campusain?

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#david pressman#amerikai nagykövet#Zsifi#zsidó és izraeli filmfesztivál#sárga csillag#plakátkampány

Címlapról ajánljuk