Belföld

Hatalmas torlódás: kilométeres sorokban várakoznak a 4-es főúton az Ukrajna felé tartó kamionok

rtl.hurtl.hu

2023. december 2. 10:49

A lengyel és szlovák blokád bénította meg a teherforgalmat.

Blokádok, több napja tartó demonstrációk bénítják meg a teherforgalmat a lengyel és a szlovák határátkelőhelyeken. A lengyel blokád miatt – amelyhez a szlovák fuvarozók is csatlakoztak és elzárták az egyetlen, kamionok által is használható ukrán-szlovák átkelőt – a torlódások már hazánkban is érezhetők, írja a police.hu.

Az Ukrajnába tartó teherautósok Magyarországon keresztül próbálják meg elérni úticéljukat.

A záhonyi határátkelőhelyen megnövekedett tranzitforgalom miatt több helyen kell terelésre számítani. 

A kilépő tranzitforgalom az elmúlt napokban a határátkelőhelyen rendkívüli mértékben megnövekedett, a 4-es főúton az Ukrajna felé tartó kamionok kilométeres sorokban várakoznak. 

A rendőrség teljes kapacitással működteti a határátkelőhelyet, de a várakozási idő ennek ellenére is több órás. 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a főúton várakozó teherautókat Kisvárdánál a 4-es számú főútról a 4145-ös útra terelik. A kamionok a főútra szakaszosan, rendőri irányítás mellett, Tiszabezdédnél térhetnek vissza.

Az M3-as autópálya irányából az ukrán határ felé tartó kamionokat az Őri lehajtónál leterelik az autópályáról és a Csengersimán lévő átkelőhely felé irányítják, ezzel is csökkentve a záhonyi átkelő terheltségét és a 4-es főúton várakozó kamionok számát.

Nyitókép: police.hu

#Belföld#ukrajna#4-es főút#kamionok#torlódás

Címlapról ajánljuk