Belföld

Videón, ahogy a fideszes képviselők levegőnek nézik Karsai Dánielt

rtl.hurtl.hu

2023. december 1. 12:16

Lehetőségük lett volna személyesen is beszélniük a méltó halálhoz való jogért küzdő Karsai Dániellel, de a fideszes képviselők egy szó nélkül, felé se nézve mentek el mellette a Parlamentben.

Ahogy arról a Híradó beszámolt, Karsai Dániel csütörtökön személyesen ment be a Parlamentbe, hogy találkozzon a kormány és a kormánypártok képviselőivel. A méltó halálhoz való jogért küzdő alkotmányjogásznak azonban nem sikerült érdemben kormánypárti politikusokkal személyesen beszélnie.


Pénteken Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője videót tett közzé Facebook-oldalán arról, hogyan mentek el a Fidesz képviselői az alkotmányjogász mellett:


A méltó halál ügye a parlament ülésén is téma volt. A kormány továbbra is kitart amellett, hogy bár együttéreznek Karsai Dániellel, ez nem változtat az álláspontjukon. Gulyás Gergely a kormányinfón csütörtökön úgy fogalmazott, az „eutanázia veszélyes ajtót nyit ki”.

Karsai Dániel kedden az Emberi Jogok Európai Bíróságának tárgyalásán Strasbourgban osztotta meg gondolatait. A tárgyalás után az alkotmányjogász azt mondta: úgy érzi, mindent megtettek, hogy a bíróság számukra kedvező döntést hozzon. A tárgyalást a helyszínen követte kollégánk, Tárkányi Zsolt.


Nyitókép: Facebook/Bedő Dávid

#Belföld#karsai dániel#parlament#fidesz#képviselők#országgyűlés

Címlapról ajánljuk