Belföld

Nyomoz a rendőrség egy egyesület ügyében, a lombkoronasétányos politikusok neve is felsejlik

rtl.hurtl.hu

2023. november 29. 14:10

Titkos nyomozást folytatott a rendőrség annak az egyesületnek a tevékenységével kapcsolatban, amelynek elnöke az a Tasi Sándor, aki a nyírségi kilátó és a hozzá tartozó lombkoronasétány tulajdonosa. A fideszes politikus szerint az ügynek nincs köze a tavasszal kirobbant lombkoronasétány-botrányhoz. 

Titkos nyomozást folytatott a rendőrség a 22 település vidékfejlesztési programjait intéző Dél-Nyírség, Erdőspuszták LEADER Egyesület tevékenységével kapcsolatban – tudta meg a 24.hu.

Mint írják, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberei lehallgatták, majd a nyáron házkutatást tartottak a szervezet egyik unióspénz-osztójánál, B. Lászlónál. Az egyesület ügyében büntetőeljárás indult, de a rendőrség nem adott ennél bővebb tájékoztatást. A portál értesülései szerint a férfi

idén került a helyi uniós pályázatok elbírálását végző bizottság tagjai közé, korábban több cikluson keresztül fideszes polgármester volt a megye egyik településén, majd a Pénzügyminisztériumban is dolgozott.

A nyomozás tényét Tasi Sándor, az egyesület elnöke, a Hajdú-Bihar vármegyei közgyűlés fideszes alelnöke is megerősítette a lapnak. Mint mondta, az eljárás hónapok óta tart, már őt is meghallgatták tanúként. Tasi információi szerint a rendőrség azt állítja, hogy pénzt kérhettek vissza a megítélt támogatásból. A rendőrök két programot vizsgáltak, az egyik egy turisztikai jellegű pályázat volt, a másik egy eszközbeszerzés.

A fideszes politikus azt hangsúlyozta, hogy az ügynek nincs köze a tavasszal kirobbant lombkoronasétány-botrányhoz. Mint ismert, nem a híressé vált nyírmártonfalvai lomb nélküli lombkoronasétány az egyetlen furcsa építmény arrafelé: 15 kilométeres körzetben két másik, kilátóval is ellátott, egymáshoz kísértetiesen hasonlító építmény is található, mindkettő egy-egy fideszes politikus területén, az egyiknek tulajdonosa maga Tasi Sándor.

A nyírmártonfalvai attrakció ikertestvérével a Házon Kívül is foglalkozott áprilisban:

A 24.hu emlékeztet: az uniós pénzek elosztását bíráló említett bizottságnak Tasi és B. László mellett tagja az a Filemon Mihály is, akihez köthető a lomb nélküli lombkoronasétány. Tasi Sándor ugyanakkor jelezte a portálnak, hogy a lombkoronasétány-beruházásokat nem LEADER-pénzből, hanem más uniós forrásból finanszírozták. Filemon korábban az RTL Híradónak is nyilatkozott:

Nyitókép: Facebook / Hadházy Ákos

 

#Belföld#uniós pénzek#nyírség#hajdú-bihar megye#rendőrség#nyomozás#tasi sándor#filemon mihály#lombkoronasétány

Címlapról ajánljuk