Belföld

Hó lepte be Észak-Magyarországot, több helyen 10 centi esett

rtl.hurtl.hu

2023. november 28. 7:56

A folytatásban inkább eső várható.

Ma reggelre igazi havas téli táj alakult ki több északi tájegységen – írta az Időkép. A Zemplénben és térségében vastagabb, 10 centit meghaladó hóvastagságot is mértek. 

A METKép nevű Facebook-oldalon több felvételt is közzétettek a hóesésről.


A folytatásban inkább eső várható, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ugyanis a nap nagyobb részében többnyire borult lesz az ég, és szinte országszerte várható csapadék, döntően eső. 

Várhatóan északkeleten is fokozatosan szűkül a havazás területi kiterjedése, és ott is egyre több helyen válthat vegyes halmazállapotba (havas eső, fagyott eső, esetleg átmeneti ónos eső), majd esőbe a csapadék. Legtovább Észak-Borsodban és az Északi-középhegység magasabban fekvő tájain havazhat. 

Délután nyugat felől egyre többfelé válik szakadozottabbá a felhőzet, és szűnik meg a tartós csapadék, ugyanakkor estefelé a Dunántúl fölé záporok sodródhatnak be északnyugati irányból. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul, a fagypont körüli csúcsértékekre északkeleten van kilátás. Késő estére többnyire -2 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Komka Péter/MTI

#Belföld#havazás#észak-magyarország#előrejelzés

Címlapról ajánljuk