Belföld

Örök időkre törölhették a Pesti Srácok Facebook-oldalát

rtl.hurtl.hu

2023. november 26. 12:16

A Meta indoklásában az áll, hogy veszélyes csoportok népszerűsítése, valamint kéretlen tartalmak terjesztése miatt tették elérhetetlenné az oldalt.

YouTube-csatornája után most a Facebook-oldalát is végleg elveszthette a kormánypárti Pesti Srácok – adta hírül a Media1.

Huth Gergely főszerkesztő a Media1-nek elárulta, hogy az indoklás szerint veszélyes csoportok népszerűsítése, valamint kéretlen tartalmak terjesztése miatt kapták a tiltást. A platform 5 dolgot nevezett meg, mint kifogásolható tartalmat, a lap pedig panasszal él, mivel szerintük nem igaz, hogy

terrorista vagy bűnözői csoportokat népszerűsítettek.

A Fidesz-közeli lap közösségi oldala szombat este vált elérhetetlenné. A Media1 emlékeztet: a PestiSrácok rendszeresen házal álhírekkel és lejárató anyagokkal, ezek miatt rengeteg sajtópert is elvesztett az elmúlt években. De mint arról mi is beszámoltunk, az orosz propaganda terjesztése sem áll távol tőlük.

A PS-nek nem ez lenne az első tiltása, idén márciusban a Google a YouTube-csatornájukat is beszántotta, miután kiderült, a közösségi alapelveket megkerülve új fiókot hoztak létre azután, hogy egy korábbi profiljukon kiskorúak szexuális kizsákmányolását ábrázoló videót, azaz pedofiltartalmat talált a rendszer algoritmusa, amiért örökös tiltást kaptak. Mint írja a médiás szakportál,

a PS most elérhetetlenné vált Facebook-oldala körülbelül 120 ezer követővel rendelkezett.

A hírre a lap munkatársai is reagáltak a közösségi médiában. Dezse Balázs azt írta: „a Facebook érdemi indoklás nélkül törölte véglegesen (!) a PestiSrácok.hu hivatalos oldalát. Gondolom elkezdődött a kampány, a verseny pedig »fair«”.

A korábban egy náci karlendítős fotó miatt botrányba keveredett, megafonos Trombitás Kristóf kormánypárti influenszer így reagált: „A lap nem csak azért szívem csücske, mert publicistájuk lehetek, simán eredeti és friss. Tudjátok, mit mondanék. Sokat ez most nem jelent, de minden kolléga mellett maximálisan kiállok!”

Nyitókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Huth Gergelynek, a Pesti TV programigazgatójának, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének az állami ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2021. augusztus 27-én. MTI / Kovács Attila

 

#Belföld#pestisrácok.hu#facebook#oldal#tiltás#meta#Huth Gergely#trombitás kristóf

Címlapról ajánljuk