Belföld

A PestiSrácok szerkesztőségében járt az orosz állami hírügynökség tudósítója

rtl.hurtl.hu

2023. július 7. 13:30

Az orosz állami tudósító arról beszélt a PestiSrácoknak, hogy az orosz közvélemény szemében felértékelődött Magyarország a kormány békepárti álláspontja miatt.

A PestiSrácok szerkesztőségében járt Szófia Afanaszjeva, a Rosszija Szegodnya orosz állami hírügynökség budapesti tudósítója, aki a magyar médiahelyzetről érdeklődött – adta hírül a portál.

Afanaszjeva arról beszélt a lapnak, hogy Oroszország tisztelettel viszonyul a magyarokhoz, függetlenül attól, hogy Magyarország az Európai Unió és a NATO tagja. Az orosz állami tudósító Huth Gergellyel, Georg Spöttlével és Dezse Balázzsal beszélgetve közölte:

az orosz közvélemény szemében felértékelődött Magyarország a kormány békepárti álláspontja miatt.

Mint írják, Afanaszjeva elárulta azt is, hogy a budapesti összeállításakor többnyire a magyar közmédia, a Hír TV, az ATV és a PestiSrácok.hu híreiből tájékozódik. A PS munkatársai pedig arról beszéltek, hogy az orosz-ukrán háborúról szóló tudósításaiban igyekeznek az „érem mindkét oldalát” bemutatni, nem azonosulnak kizárólagosan az orosz vagy az ukrán állásponttal. Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni, hogy Georg Spöttle, a lap biztonságpolitikai szakértője korábban kijelentette: 

maximálisan Moszkvának drukkol ebben a háborúban.

A szerkesztőség azt is elmondta az orosz állami média munkatársának, hogy a „Soros-féle hatalmi hálózat” és David Pressman amerikai nagykövet állításaival szemben nem árulták el az 1956-os szabadságharcot, hiszen akkor „egészen más történelmi” helyzet volt, és a megszállók között „nagy számban voltak ukrán katonák is”.

Nyitókép: Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere átadja a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Huth Gergelynek, a Pesti TV programigazgatójának, a PestiSrácok.hu főszerkesztőjének az állami ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban 2021. augusztus 27-én. MTI / Kovács Attila

#Belföld#pesti srácok#orosz#állami#hírügynökség

Címlapról ajánljuk