Belföld

Juhász Péter is indulhat az V. kerületi polgármesteri posztért

rtl.hurtl.hu

2023. november 25. 9:55

A fideszes Szentgyörgyvölgyi Péternek így már három kihívója is lehet jövőre.

Polgármesterjelöltként indulhat az V. kerületben az Együtt volt elnöke, Juhász Péter – értesült a hvg.hu. A jelenlegi polgármester, a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péternek eddig két kihívója biztos: a Tiéd a Belváros nevű formáció jelöltje, Kovács Alex Gábor és a momentumos Kerpel-Fronius Gábor.

Juhász Péter a hírt „se megerősíteni, se megcáfolni” nem akarta. Azt egyelőre nem tudni, hogy előválasztás lesz-e, vagy több jelölt is indul majd a fideszes polgármester ellen. (Megállapodással is dönthetnek a közös jelöltről.)

2014-ben Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) a voksok 54 százalékát megszerezve lett polgármester Juhász Péterrel szemben, aki négy jelölt közül a legjobb eredményt érte el, de ez csak 30 százalékos eredményre volt elég.

A Telex korábban ismertetett egy helyi erőviszonyokról szóló felmérést. (Ebben értelemszerűen még nem szerepelt Juhász Péter támogatottsága.) A Závecz Research november 3. és 7. között készített felmérés alapján a Belvárosban a volt hatpárti összefogás választóinak 53 százaléka szerint Kovács Alex Gábor, az ellenzék helyi frakcióvezetője több szavazatot gyűjthet be jövő júniusban, mint Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelenlegi főpolgármester-helyettese (13 százalék). 

A volt szocialista, ma már független Kovácsot a fideszes és a párt nélküli szavazók is esélyesebbnek tartják a győzelemre, mint a Momentum polgármesterjelöltjét. Összességében a megkérdezettek 43 százaléka vélte úgy, hogy Kovács Alex Gábor több voksot gyűjthet be, mint Kerpel-Fronius Gábor (19 százalék).

Závecz Tibor szerint a két kerületi felmérés egyértelműen azt mutatja, hogy a választók szerint nagyobb esélye lehet a helyben beágyazott jelölteknek és a regnáló polgármestereknek

Nyitókép: Bruzák Noémi/MTI

#Belföld#juhász péter#kovács alex gábor#kerpel-fronius gábor#v. kerület#szentgyörgyvölgyi péter

Címlapról ajánljuk