Belföld

Eltűnt az az epilepsziás férfi, akit otthonától 30 kilométerre rakott ki a betegszállító

rtl.hurtl.hu

2023. november 22. 6:22

A betegszállító cég vezetője szerint nem hibáztak és nem felelősek az eset miatt.

Szombat óta nem találják az 50 éves Szabó Ferencet. A kisbéri férfit előző nap egy epilepsziás roham miatt a mentők a tatabányai kórházba vitték, ahonnan a kivizsgálások után másnap betegszállító fuvarozta volna haza, írja a Blikk. A betegszállító azonban egy másik városban, Oroszlányban tette ki, Szabó Ferenc pedig azóta eltűnt. A lap azt írja, hogy a férfi korábban is eltűnt már egyszer, akkor egy egészségügyi intézményből veszett nyoma, végül a rendőrség nyomkövető kutyája talált rá.

Nem bűnbakot keresek, nem szenzációt akarok, csak azt szeretném, ha épségben előkerülne a férjem. Ferenc beteg ember, egyedül van otthon, édesanyám lakik a közelünkben, ő szokta ellátni. Én házi betegápolóként a fővárosban dolgozom, nekem kell eltartani a családot. A szomszédok hívtak mentőt november 17-én a férjemhez, nem tudtam otthagyni a gondozott betegemet, nem tudtam meglátogatni, de örömmel hallottam, hogy már másnap hazaküldte a kórház.

Innen nyoma veszett. Először még nem aggódtam, sokat sétál, nem volt feltűnő, hogy nincs otthon, ám amikor megtudtam, hogy nem is aludt Kisbéren, vasárnap sem látták, már idegeskedni kezdtem

– mondta a Blikknek az eltűnt férfi felesége, aki megtudta, hogy a kórház már kiadta, vissza nem vitték, a betegszállítókra bízták, tőlük tűnt el.

„Azt hittem, elájulok, amikor kiderült, hogy nem vitték haza. Akármit is tett, beteg ember, nem hagyhatták volna magára, és mivel epilepsziás, kísérő nélkül nem is szállíthatták volna, úgy nem maradt volna magára. Elfogadom, hogy tehetett olyat, ami miatt – a többi beteg érdekében – nem vitték tovább, de akkor orvost, egészségügyi személyzettel bíró mentőt, rendőrt kellett volna hívni hozzá. Most négy napja nincs hír róla, állítólag látták Oroszlányban egy üzlet előtt kéregetni, de mi hiába kerestük, sem ott, sem máshol nem bukkantunk a nyomára. Nagyon remélem, épségben előkerül, én egyszer már özvegy maradtam, nem akarom ezt újra átélni” – mondta a lapnak a megtört asszony. 

A család bejelentést tett az eltűnésről, a helyi rendőrök rögtön keresni kezdték a férfit, de eddig eredménytelenül.

Csák Zoltán, a betegszállítást végző Keleti Sanitas Kft. ügyvezetője a Blikknek azt nyilatkozta, hogy szabályszerűen jártak el, amikor Kisbér helyett körülbelül harminc kilométerrel előbb, Oroszlány belterületén tették ki az autójukból a beteget.

A betegszállító autóink a mentőszolgálat napi jellegű felkérése alapján csoportos szállítást hajtanak végre, vagyis egy autónkban akár nyolcan is ülhetnek. Az említett esetben a beteg a hátsó sorban dühöngeni kezdett, majd a jármű belsejében rágyújtott. Az alkalmazásunkban álló sofőr figyelmeztette a rendzavaró tevékenység befejezésére, mire a beteg közölte, akkor ő inkább kiszáll

– mondta Csák Zoltán, aki szerint ez ellen nem tehettek semmit, mivel „mindenki ott száll ki, ahol akar”. A betegszállítók megkérdezték a mentőket, hogy mi a teendő, mivel dühöngő beteg esetében a mentőket szokták hívni.

Itt azt a jelzést kaptuk, hogy Oroszlány belterületén a fegyelmezetlen férfit kitehetjük, majd a többiekkel menjünk tovább. A férfi térben és időben tájékozott volt, tudta, hogy nem az otthonánál hagyta el a kocsit. Nem érezzük magunkat felelősnek az ügyben, reméljük, nincs baja, s visszatérhet a szeretteihez

– közölték.

Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#eltűnt#férfi#betegszállító#oroszlány

Címlapról ajánljuk