Belföld

Hungarikummá avattak egy lerobbant buszmegállót a kétfarkú kutyák

rtl.hurtl.hu

2023. november 19. 18:29

Akcióban a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma.

Hungarikummá „avattak” egy régi, lerobbant buszmegállót a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tagjai a Vas megyei Oszkón. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Savköpő Menyét Alapítvány városmódosító oldala kapott polgári bejelentést a düledező építményről.

A Nyugat.hu szerint a párt és az alapítvány közös programja, a Rendkívüli Ügyek Minisztériuma céljaként tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet a lerobbant épületekre, infrastruktúrára. Azt írták:

Benőtte a gaz a szétrúgott elektromos szekrényt? Kátyúba dőlt az összegrefitizett villanyoszlop? Nem látszik a szeméttől a lekopott zebra, amin amúgy se lehetne átkelni kerekesszékkel? Jelentsd be a térképen a problémákat, amiket a településeden látsz és mi megoldjuk! Vagy legalább viccessé tesszük. Vagy legalább széppé.

A mostani intézkedés lényege az volt, hogy a párt tagjai a helyszínen felavatták a Hungarikum buszmegállót, és mellé egy emléktáblát is elhelyeztek V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a hungarikumokért felelős államtitkár számára. Köszönetet mondanak neki, mivel „a migrációs válság fenyegetései közepette is sikeresen megvédte a buszmegálló, mint helyi szinten jelentős érték állapotát”.


Nyitókép: YouTube

#Belföld#hungarikum#buszmegálló#mkkp#vas megye#avatás

Címlapról ajánljuk