Belföld

Orbán Viktor győzelmi beszédében: Pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?

rtl.hurtl.hu

2023. november 18. 14:53

Elnököt választott a Fidesz a 30. tisztújító kongresszusán.

Újra Orbán Viktor miniszterelnököt választották meg a Fidesz elnökének szombaton a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten, közölte az MTI.

A küldöttek ismét Gál Kingát, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Kósa Lajost választották meg  alelnöknek.

A Fidesz újraválasztott elnöke beszédében azt mondta: nem léphetnek túl azon a bizonyított, és már a baloldal által is bevallott tényen, hogy külföldi államok, szervezetek, maga Brüsszel is pénzt adott a baloldalnak a Fidesz-KDNP legyőzésére.

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a külföldiek „kilóra akarták megvenni” a leendő magyar kormányt, és vele az országot.

Pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?

– tette fel a kérdést a miniszterelnök, hozzátéve: nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így.

Ezt meg kell oldanunk, elvárjuk a parlamenti képviselőinktől, hogy alkossák meg Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait, föl, egészen az alkotmányig

– jelentette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor győzelmi beszédében: Pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

„Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll” – közölte Orbán Viktor, majd így folytatta:

A brüsszeli Európa-modellre nekünk nemet kell mondanunk.

A Fidesz elnöke szerint a „brüsszeli Európa-modell” fenntarthatatlan, nincs jövője. Ma Brüsszelben tönkreteszik és vesztébe vezetik Európát, „naponta vernek újabb és újabb szöget a koporsójába”.

Ha így megy tovább, eljön a vég, és keresztet vethetünk az unióra, hacsak addig be nem tiltják Brüsszelben a keresztvetést

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint „nekünk az a dolgunk, az a hivatásunk, hogy ezt megakadályozzuk”. A korményfő ezután azt mondta, hogy „a mi érdekünk az, hogy az unió egyben maradjon. Egyben maradjon az, amit nagy nehezen sikerült összeilleszteni”.

Orbán Viktor szerint az uniót nem elhagyni kell, hanem megváltoztatni, és ez csak akkor lehetséges, ha Brüsszelben radikális változások lesznek.

„A mi kormányunk nindzsa kormány” – folytatta a miniszterelnök. „mi úgy tervezzük, hogy a bevetés után nem mi, hanem az ellenség marad a földön, mi pedig épen és egészségesen visszatérünk a bázisra” – mondta, hozzátéve, hogy a kormánynak bátornak és akcióképesnek kell lennie, nem szabad visszariadnia a váratlan húzásoktól sem, és tudnia kell, hogy az ellenfél túlerejével szemben csak fegyelmezett akciók és pontos műveletek hozhatnak sikert.

Az első akció a nemzeti konzultáció lesz: „megkérdezzük és begyűjtjük az emberek véleményét”. A második akció az európai választás: „Brüsszelben áttörést kell elérnünk, a gyurcsányistákat pedig vissza kell vernünk”. A harmadik akció az önkormányzati választás. „Mindkét választást, az európai és az önkormányzati választást is meg kell nyernünk” – jelentette ki Orbán Viktor.

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán, a Hungexpón, 2023. november 18-án – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#fidesz#orbán viktor#tisztújítás

Címlapról ajánljuk