Belföld

Pert indít a Corvinus ellen a kirúgott oktató, aki szerint kivételeztek egy befolyásos család gyerekével

rtl.hurtl.hu

2023. november 17. 10:59

Csütörtök este 100-150 hallgató tüntetett a docens elbocsátása ellen.

Ádám Zoltán pert indít a kirúgása miatt a Budapesti Corvinus Egyetem ellen – írta a Népszava. Az egyetemi oktató a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével indítja meg az eljárást.

Csütörtök este egyébként 100-150 hallgató tüntetett az egyetem Fővám téri épülete előtt tiltakozásul a docens elbocsátása ellen.

Az oktatót októberben távolították el azonnali hatállyal az állásából, miután év elején etikai vizsgálatot indított egy befolyásos családból származó hallgató ügyében, aki úgy tehetett vizsgát, hogy nem teljesítette a tantárgyi követelményeket. Az elbocsátást azzal indokolták, hogy az eljárás során Ádám Zoltán szándékosan nem küldött el néhány emailt, továbbá a vezetők felé tanúsított hangnemét is kifogásolták. 

A hallgatók szerint az egyetem vezetése hibát követett el, a docens kirúgása pedig nemcsak az egyetem jó hírnevének ártott, hanem az egyetemi értékeket és etikai alapelveket is aláássa.

Ádám Zoltán a múlt héten az RTL Híradónak nyilatkozva azt mondta, mondvacsinált okkal távolították el az egyetemről. „Ez megfélemlítés, maga a terror” – fogalmazott:


Nyitókép: RTL

#Belföld#corvinus#kirúgás#ádám zoltán#munkaügyi per

Címlapról ajánljuk