Belföld

Az osztrák versenyhivatal miatt izgulhat Mészáros Lőrinc

rtl.hurtl.hu

2023. november 16. 11:53

 A leggazdagabb magyar boszniai bizniszét vizsgálják.

Ha az osztrák versenyhivatal is áldását adja, Mészáros Lőrinc egy boszniai cementgyár tulajdonosa lehet, írja az mfor.hu.

Mint arról beszámoltunk, a Mészáros tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. júliusban kizárólagos tárgyalási jogot biztosító szándéknyilatkozatot írt alá az osztrák Asamer Baustoffe AG tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o. felvásárlásáról.

A csoport ezúttal Bosznia-Hercegovinában terjeszkedik, horvátországi és romániai érdekeltségei mellett tovább erősíti külföldi jelenlétét, hangsúlyozták. A Talentis kizárólagos jogot szerzett ahhoz, hogy az Asamer Baustoffe AG 100 százalékos tulajdonában lévő Lukavac Cement d.o.o.  megvásárlásáról tárgyalásokat kezdeményezzen.

Az mfor.hu emlékeztet rá: a felcsúti milliárdos időközben Talentis International Construction Investments Kft. névre keresztelte el új cégét.

A portál információi szerint  az osztrák versenyhivatal november 7-én közölte, hogy vizsgálja a fúziót, amelynek keretében a Talentis International Construction Investments Kft. venné meg az osztrák befektetőktől a boszniai cementgyárat. 

Nyitókép (illusztráció): Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#mészáros lőrinc#ausztria#versenyhivatal#bosznia#cementgyár

Címlapról ajánljuk