Belföld

Csintalan Sándor állítja, az ő kérésére Novák Katalin Budaházy után megkegyelmezhet a Hunnia-per többi elítéltjének is

rtl.hurtl.hu

2023. november 16. 16:38

Csintalan Sándor saját maga kérte Novák Katalint, hogy adjon kegyelmet az őt összeverő három férfinak, akiket 15 évig tartó eljárás után ítéltek el. A politikus-műsorvezető azt állítja, a köztársasági elnök megígérte neki, hogy elnöki kegyelemben részesíti az érintetteket.

Csintalan Sándort csütörtök délelőtt fogadta a Novák Katalin a Sándor-palotában. A félórás találkozó után a politikus-műsorvezető a Gulyáságyú Médiának azt mondta: a köztársasági elnök arról tájékoztatta, hogy elnöki kegyelmet ad annak a három börtönben lévő elítéltnek, akik 2007-ben brutálisan összeverték a politikus-műsorvezetőt. 

Mint arról beszámoltunk, Novák Katalin köztársasági elnök a múlt héten találkozóra hívta az MSZP-be nemrég visszalépett Csintalan Sándort azután, hogy a közéleti műsorokban is szereplő politikus kegyelmet kért annak a három férfinak, akiket 15 évig tartó eljárás után ítéltek el a megverése miatt.

Csintalan úgy látja, hogy a 15 éve tartó eljárás bőven elég büntetés volt az elkövetők számára, és nem akarja, hogy a gyerekeik apa nélkül maradjanak.

Korábban megírtuk, hogy április végén, a pápalátogatás alkalmából Novák Katalin megkegyelmezett a terrorizmus miatt elítélt Budaházy Györgynek. Budaházyt és társait egyebek mellett azzal vádolták, hogy 2007 és 2009 között Molotov-koktélos vagy robbantásos támadásokat követtek el az akkori kormánypártok, az MSZP és az SZDSZ pártirodánál és a politikusok otthonainál. 

Az ügynek 18 vádlottja volt, valamennyiüket elítélte a bíróság, Budaházy György első fokon 17 évet kapott, ezt a Fővárosi Ítélőtábla 2023. március 9-i ítéletében jelentősen, hat évre enyhítette.

Budaházy György a Házon kívül stábjának májusban azt mondta: az elnöki kegyelem – ami lényegében a büntetés egy részének eltörlését jelenti – politikai döntés volt, amiért nagyom hálás az államfőnek és az egész kormánynak. Az áldozatok ugyanakkor szégyennek tartják, hogy Budaházyt idő előtt szabadon engedték.


Nyitókép: RTL / Házon kívül

#Belföld#csintalan sándor#novák katalin#elnöki kegyelem#hunnia-per#budaházy györgy

Címlapról ajánljuk