Belföld

Karácsony Gergely tanácsadójának irodájában razziázhatott a NAV

rtl.hurtl.hu

2023. november 13. 10:41

A mikroadományokkal összefüggésben kutathattak nála.

Adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy büntetőeljárás keretében – közölte a NAV a Telex megkeresésére.

Korábban a Magyar Nemzet értesült arról, hogy múlt csütörtökön Tordai Csaba ügyvédi irodájánál történhetett a házkutatás. Tordai a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok idején jogi és közigazgatási államtitkár volt, jelenleg pedig Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója.

Az ügy lényege, hogy a 2021-es ellenzéki előválasztás ideje alatt aktív 99 Mozgalom számláját vizsgálva a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Információs Központ (NIK) azt találta, hogy 2021. augusztus vége és 2022 szeptembere között 19 részletben összesen 506 millió forintot fizetett be Perjés Gábor párbeszédes önkormányzati képviselő, az egyesület ügyvezető igazgatója.

Karácsony korábban azt mondta az ügyről: „Az anonim adománygyűjtés eszközével éltünk, ennek megfelelően az adományozók anonimok, tehát nem tudom és nem is akarom megmondani, hogy kik ők”.

Nyitókép: tisztavoks.hu

#Belföld#nav#razzia#házkutatás#karácsony gergely#kampánytámogatás#99 mozgalom

Címlapról ajánljuk