Belföld

Pénzmosásra is gyanakodik a NAV Karácsony Gergely mozgalmának finanszírozása ügyében

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 21. 14:13

A Magyar Nemzet értesülése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a júliusban indított nyomozás részeként pénzmosás gyanújával is vizsgálódik.

Pénzmosás miatt is vizsgálódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Karácsony Gergely választási mozgalmának finanszírozási ügyében, írja a Magyar Nemzet. Mint arról az rtl.hu is beszámolt, a 99 Mozgalom a 2022-es országgyűlés választás előtt jelentős támogatásokat kapott, úgy, hogy a pénzeket adománygyűjtő ládákban szedték össze.

A Rogán Antal miniszter alá tartozó Nemzeti Információs Központ (NIK) nyári jelentése szerint az 526 millió forintnyi összeget Perjés Gábor II. kerületi önkormányzati képviselő fizette be a szervezet OTP-s számlájára.

A pénzek több mint négyötöde külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a 99 Mozgalomhoz. Az OTP nemrég feljelentést tett emiatt, azt állítva: valószínűleg nem igaz, hogy adománygyűjtő ládákban szedtek össze ennyi pénzt, mert ez fizikailag nem lehetséges

A Magyar Nemzet most azt írja, hogy a NAV a júliusban – költségvetési csalás gyanújával – elrendelt nyomozás egyik szálaként pénzmosás miatt is vizsgálódik. A NIK titkosítás alól feloldott jelentése szerint Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal több mint félmilliárd forintot fizetett be az általa vezetett, Karácsony Gergely főpolgármester által alapított 99 Mozgalom számlájára, javarészt euróban. 

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#karácsony gergely#99 mozgalom#nav#pénzmosás#nyomozás#kampányfinanszírozás

Címlapról ajánljuk