Belföld

A tankerületi vezető beismerte: nyilvántartást vezettek a polgári engedetlenkedő tanárokról, ez alapján rúgta ki őket

rtl.hurtl.hu

2023. november 10. 10:56

Rábel Krisztina, a karinthys tanárokat kirúgó tankerületi vezető ezúttal megjelent a tárgyaláson. Korábban azért nem jött el, mert azt állította, hogy nem kapott idézést. Most kiderült, valójában szabadságon volt. A bíró rögtön figyelmeztette is.

Egész júliusban szabadságon volt, ezért nem jutott el hozzá az idézés, hogy meg kellene jelennie a bíróságon – ezt mondta Rábel Krisztina, a polgári engedetlenséget végző karinthys tanárokat kirúgó Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője. Rábel a legutóbbi önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltje volt a XX. kerületben, és mandátumot is szerzett ott.

Rábel tavaly év végén másfél millió forintnál is nagyobb jutalmat kapott.

Erről a Házon kívül riportja is beszámolt.


A tárgyaláson Rábelt a bíró most arra figyelmeztette, hogy „mielőtt olyan nyilatkozatot tesz, ami arra utal, hogy a bíróság valótlant állított” ellenőrizze, mi a „tényhelyzet”.

A tankerületi vezető azt mondta a bíróságon, hogy volt nyilvántartásuk arról, hogy melyik iskolában mennyit polgári engedetlenkednek a tanárok együtt és név szerint, külön is.

Akkor döntött a munkaviszony megszüntetés mellett, amikor összejött az egy hét, vagyis 20 órányi polgári engedetlenség, itt húzott határt. Azt mondta, a tankerületben a végül kirúgott hat tanár engedetlenkedett a legtöbbet, ezért az ő munkaviszonyukat szüntették meg.

A Híradó riportja a tárgyalásról:


Nyitókép: Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője beszédet mond a XVIII. kerületi Gulner Gyula Általános Iskola új épületszárnyának avatásán 2023. augusztus 21-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

#Belföld#rábel krisztina#tankerület#tanárok#kirúgás#Polgári engedetlenség

Címlapról ajánljuk