Belföld

Budakeszi polgármestere reagált a gyerekrablós rémhírre

rtl.hurtl.hu

2023. november 10. 13:00

„Elnézést kérek, ha úgy érezték, hogy a két óvodavezetőnővel együtt túlzottan aggódunk a budakeszi gyermekekért.”

Mint arról beszámoltunk, gyerekrablós rémhír miatt tört ki pánik Budakeszin. A település polgármestere ugyanis azt posztolta a Facebookon, hogy ismeretlen férfiak akartak magukkal vinni gyerekeket két budakeszi óvoda elől.

A rendőrség később közölte, hogy az egész hír kacsa, semmilyen gyerekrablási kísérlet nem történt Budakeszin, ennek ellenére – mint arról hírt adtunk – a polgármester oldalán még péntek délelőtt is ugyanolyan formában, változtatás nélkül szerepelt a szerdai bejegyzése, és új posztot sem szentelt a témának.

Egészen mostanáig, mert péntek kora délután a következő szöveg jelent meg Győri Ottilia polgármester hivatalos oldalán:

  • Kisgyermekeket érintő gyanús esetekről adtam hírt a budakeszi óvodák környékéről. Szerencsére, az egyik ügyben ezt követően kiderült, hogy félreértés volt a szülői rendőrségi bejelentés hátterében
  • Elnézést kérek, ha úgy érezték, hogy a két óvodavezetőnővel együtt túlzottan aggódunk a budakeszi gyermekekért.
  •  FONTOS: a posztot megalapozó információt a rendőrségtől kaptuk, ennek megfelelően kezeltük, ezért tartottam indokoltnak a lakosság tájékoztatását, jelezve, hogy nyomoz a rendőrség.
  • A gyerek az első! A biztonságuk érdekében kamerákat szereltetünk fel a budakeszi bölcsődék, óvodák, iskolák bejáratánál. A hétfői budakeszi közbiztonsági fórumon is napirenden lesz a téma.

Nyitókép: RTL

#Belföld#gyerekrablás#rémhír#budakeszi#kacsa#polgármester

Címlapról ajánljuk