Belföld

Milliárdokért újítja fel Mészáros Lőrinc gyerekeinek a cége az MTA épületét, de részletfizetést kértek egy 110 milliós összegre

rtl.hurtl.hu

2023. november 8. 6:56

A fideszes vezetésű V. kerülethez folyamodtak részletfizetésért.

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt.-je vezeti azt a konzorciumot, amely 8,5 milliárdos ajánlattal megnyerte az MTA-székház felújításának első ütemére kiírt tendert, írja a Népszava.

A lap azt írja, mint számos önkormányzatnál, az V. kerületben is megállapodást kötnek a nagyobb beruházások kivitelezőivel, hogy a munkálatok miatti zaj, por, területhasználat, forgalomnövekedés ellentételezéseként támogatást adjanak. 

Mint írják, a Mészáros-gyermekek cége azonban részletfizetést kért az V. kerületi, fideszes vezetésű önkormányzattól a 110 milliós támogatás megfizetésére.

A lap azt írja: a városfejlesztési bizottság kedden már rábólintott a megállapodásra, pedig egy ellenzéki képviselő, Berta Zsófia szerint az is kérdéses, nem kevés-e a 110 milliós támogatás.

Nyitókép: Mészáros Lőrinc, beszédet mond a Felcsúti Sport- és Konferenciaközpontban 2023. augusztus 29-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

 

#Belföld#mészáros lőrinc#magyar tudományos akadémia#felújítás#milliárdok#mészáros-gyerekek

Címlapról ajánljuk