Belföld

Nagytakarítás Budapest 150. születésnapja alkalmából: bevonnák a kerületeket és a civileket is

rtl.hurtl.hu

2023. november 8. 13:47

A BKM olcsóbb zsákokkal tudja támogatni az akcióhoz csatlakozó városrészeket.

Szemléletformáló programot indított a Budapesti Közművek (BKM), amelyben a köztisztaság ügyére akarja felhívni a figyelmet – derült ki a vállalat Facebook-oldalán megjelent felhívásból. 

A köztisztaságért is felelős cég vasárnap Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából közös takarítást tervez, ehhez pedig a kerületi önkormányzatok és más civil szervezetek csatlakozását is várja. A Fővárosi Önkormányzat közszolgáltatási cégei a Nagykörút teljes hosszán, a 4-es 6-os villamos teljes vonalán (Újbuda Központtól, illetve a Móricz Zsigmond körtértől a Széll Kálmán térig) és környékén, a körút mentén elhelyezkedő tereken, az aluljárókban és a megállókban is takarítanak majd.

A kerületi polgármestereknek írt levél alapján, ha valamelyik önkormányzat csatlakozna a saját területén tartott takarítással, akkor ezt a BKM zöldhulladék- és kommunálishulladék-gyűjtőzsákokkal tudja támogatni, amelyeket féláron adnak az önkormányzatnak. 

A program célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a háttérben meghúzódó szakmai munkára, másrészt hogy kiemeljék az együttműködés és személyes szerepvállalás fontosságát. 

Nyitókép: Róka László/MTVA

#Belföld#budapest150#takarítás#bkm#kezdeményezés

Címlapról ajánljuk