Belföld

Napi 1,2 millióért mutatta be „a digitalizáció varázslatos világát” a fideszes képviselő egyesülete, a pendrive-ok helyett „paindrev”-okra is jutott pénz

rtl.hurtl.hu

2023. november 7. 19:25

Többek között Nyírmártonfalván is, ahová a sokat emlegetett lombkoronasétányt is tervezték.

A hajdúböszörményi önkormányzat fideszes képviselője, a Czeglédi János vezette Keleti Főcsatorna Egyesület négy északkelet-magyarországi településen – köztük Nyírmártonfalván, ahol a hírhedt lombkorona-sétány is van – tartott egész napos előadásokat Híd a digitalizációba címmel.

A projektre 9,8 millió forintos uniós támogatást kaptak, tehát egy-egy alkalom 1,2 millió forintba került, írta a Facebookon Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A projekt – az internetről azóta törölt weboldalán ilyen leírásokra bukkanhatunk:

  • „Az eszközbeszerzés során olyan IT eszközök beszerzése melyek a projekt sikerességét garantálják, számítógép konfiguráció, paindrev-ok, Apple iPhone az okostelefonok használhatóságának bemutatását, tabletek beszerzése a programban résztvevők közötti kisorsolás, ez mind a szakmai megvalósítók munkáját segíti, mindemellett a programban résztvevők gyakorlati úton ismerkedhetnek az IT eszközökkel”.
  • „Sikerünk titka, hogy jól szervezett programokkal és szakemberekkel dolgozunk együtt ezáltal olyan helyekre is el tudjuk vinni a digitalizáció varázslatos világát, ahol eddig álmodni sem mertek róla”.
  • • „Jelen projekt teljes mértékben alkalmas viszont arra, hogy esélyt adjunk az itt élő embereknek”.

Kiderült az is, hogy Nyírmártonfalván a református egyházközség is nyert ötmillió forintot a „Digitális jólét megteremtésének elősegítése Nyírmártonfalván” nevű projektre, ami a képviselő szerint „kb ugyanazt vállalta, mint a böszörményi képviselő álcivil egyesülete”.


A lombkoronasétányok ügyével az RTL Híradó is többször foglalkozott:


Nyitókép: Facebook

#Belföld#Nyírmártonfalva#eu#pénz#forrás#digitalizáció#fidesz

Címlapról ajánljuk