Belföld

Orbán Viktor belengette a vendégmunkástörvényt

rtl.hurtl.hu

2023. november 6. 17:21

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésén azt mondta, hamarosan benyújtanak egy törvényt, amelyben a magyarországi tartózkodás összes jogcímét át fogják tekinteni.

„Hamarosan benyújtjuk a parlament elé azt az új törvényt, amelyben a magyarországi tartózkodás összes jogcímét át fogjuk tekinteni” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésén.

A kormányfőt a hvg.hu cikke szerint Kálmán Olga, a DK politikusa kérdezte az azonnali kérdések órájában. Az ellenzéki képviselő felemlegette, hogy amíg a kormány nemrég még óriásplakátokon üzengetett a menekülteknek, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját, addig most egyre több vendégmunkást hoznak Magyarországra.

Ezt a kérdést hamarosan részleteiben is lesz módunk megvitatni

– válaszolta a DK-s képviselőnek Orbán, majd belengette az új vendégmunkástörvényt. „Magyarország továbbra is a magyaroké, és vendégmunkásokat csak azokra a munkahelyekre lehet behozni, amit magyar munkaerővel nem lehet betölteni” – folyatta a miniszterelnök.

A külföldi vendégmunkások ügye egyre gyakrabban előkerül a közbeszédben. Nemrégiben például arról írtunk, hogy a Fülöp-szigeteki vendégmunkások után már kenyai állampolgárok is dolgoznak Szombathelyen, ahogyan arról is beszámoltunk, hogy a régen bezárt berettyóújfalui kollégium több mint tíz év után főként indiai vendégmunkások költöztek be.

Az indiaiak lassan egy hónapja ingáznak Berettyóújfaluból a debreceni BMW-gyárhoz, annak az építésén vesznek részt, de se rendes ágyuk, se fűtésük nincs. A témában az RTL Híradója készített riportot:


Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

 

#Belföld#orbán viktor#vendégmunkástörvény#országgyűlés

Címlapról ajánljuk