Belföld

Hernádi Zsolt: Nem az én lányom miatt indult vizsgálat a Corvinuson, de focimeccsen találkoztam az illető szülővel

rtl.hurtl.hu

2023. november 3. 6:13

A lánya is oda jár az egyetemre, sírt is a botrány miatt, de nincs köze az ügyhöz.

Nem Hernádi Zsolt lánya miatt indult vizsgálat a Corvinuson – derült ki a Mol elnök-vezérigazgatójának interjújából, amelyet az ATV-nek adott.

Mint arról beszámoltunk, azonnali felmondással kirúgták a Corvinus Egyetemről azt az oktatót, aki etikai eljárást kezdeményezett egy befolyásos család gyermekének szabálytalan vizsgáztatása miatt. Az egyetem szerint Ádám Zoltán elbocsátásának nincs köze az etikai eljárás megindításához, a Corvinus oktatói azonban közös állásfoglalásukban szégyennek nevezték az egyetemi vezetés döntését, és követelik a tanár azonnali visszavételét.

Hernádi Zsolt szerint úgy robbant ki a botrány, hogy Ádám Zoltán megjelentetett egy levelet egy zárt Facebook-csoportban, az pedig eljutott az egyik újsághoz. 

Arra a kérdésre, hogy gyakorolt-e nyomást az egyetem vezetésére, azt mondta: „Hogy tettem volna? Ez még viccnek is rossz! Történetesen tudom, hogy kiről van szó. A szüleivel az életben nem beszéltem soha a Molról, se másról. Az egyikkel találkoztam egyszer egy focimeccsen. Annyi volt, hogy kezet fogtunk, de az már évekkel ezelőtt volt” – mondta.

Hernádi Zsolt szerint azért káros a botrány, mert sok tehetősebb szülő gyerekét érte alaptalan támadás, miszerint biztosan a szüleiknek köszönhetik az eredményeiket. 

Hadd mondjak valamit: nem az én lányom volt. Szegény lányom is sírt emiatt. De nem ő volt

– jegyezte meg, azt is hozzátéve, hogy a gyereke is a Corvinusra jár.  


Hozzászólna?

 

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Belföld#corvinus#vizsgálat#hernádi zsolt#mol

Címlapról ajánljuk