Belföld

Pálffy István kitálalt: Azt gondolom, ez akkora összeg, ami alapvetően ellenszenvet váltott ki

rtl.hurtl.hu

2023. november 2. 5:35

Pálffy Istvánt pedofilmentegető mondata után menesztette a Hír TV. Szerinte az ügynek volt előzménye, úgy látja, nem véletlenül kerülhetett nyilvánosságra hárommilliós fizetése sem. Önkéntes katonának állna. 

Pálffy István műsorvezető, korábbi nagykövet augusztusban a Hír TV képernyőjén bukkant fel újra, ám épphogy csak elindult a műsora, arról kezdett el beszélni, hogy „bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség iránt, mint a pedofiloké”. A Hír TV közleményben kért bocsánatot, és menesztette a műsorvezetőt. Mint később kiderült, egy ilyen a pedofilokat mentegető mondat sem ütközik a médiatörvénybe.

Pálffy István a Blikknek mondta el, mit gondol az ügyről, először szólalt meg nyilvánosan a botrány illetve elbocsátása óta. A korábbi KDNP-s képviselő azt mondta, voltak rossz előjelek a visszatérése előtt, például amikor kiderült, hogy tevékenységéért havi hárommillió forintos fizetést kap. 

Azt gondolom, ez akkora összeg, ami alapvetően ellenszenvet váltott ki. Sokan úgy gondolhatták, én ezt érdemtelenül kapom, miközben ők sokkal többet dolgoznak a töredékéért. Akik meg többet keresnek egy hónapban, úgy érzik, ezzel miért kell foglalkozni? 

– mondta, majd hozzátette: szerinte akik bedobták ezt az információt, tudták, hogy mit fog kiváltani. Reális forgatókönyvnek tartja, hogy kialakult felé egyfajta ellenszenv, „és mindenki várta, mikor kerülök akár csak a közelébe egy olyan aknának, amibe belebukhatok”.

A pedofilmentegető mondatot úgy kommentálta: a mai napig nem tudja, hogy mi történt. 

Nagy kenyérharc van a tévében, mindenkinek kell a népszerűség és a képernyőidő. Semmi más nem számít, csak a hírnév és a pénz. Én pedig valakinek a helyére érkeztem

– fogalmazott konkrét nevet nem említve. Szerinte a beszélgetésnek nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége.

Én ott, adás közben nem érzékeltem, hogy amit mondok, az megbotránkoztató. Másnap reggel szembesültem mindennel. Rengeteg üzenet és telefon jött, amikre folyamatosan válaszolgattam. Akkor közölték velem is, hogy nem kíván velem a csatorna a továbbiakban együtt dolgozni. Nem tagadom, meglepett a döntés

– mondta.

Elbocsátása óta is a médiával foglalkozik, igaz nem úgy, mint korábban: egyetemeken, főiskolán és középiskolában is kommunikációt és médiatudományt tanít.

Borzasztó fontosnak tartom a fiatal generáció oktatását, főleg manapság, amikor a social média már jelen van

– magyarázta Pálffy István, aki emellett polgárőrként önkénteskedik. Elindította a folyamatot, amelynek végén tartalékos honvéd lehet. Szeretnék a Magyar Honvédségnél önkéntes tartalékos lenni, ez azonban hosszú folyamat, és bizonyos előírásoknak is meg kell felelni. Több orvosi és egyéb vizsgálaton, valamint nemzetbiztonsági átvilágításon is át kell esnem” – fogalmazott. 

A pedofilmentegető mondat egy Márki-Zay Péterrel tartott interjúban hangzott el. A politikus azt mondta: tudatosan akarták belevonni egy kínos beszélgetésbe:


Nyitókép: Pálffy István a KDNP szóvivőjeként részt vesz Rogán Antal, a Fidesz és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetőjének sajtótájékoztatóján. – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#pálffy istván#hírtv#kdnp#média

Címlapról ajánljuk