Belföld

A Kitörés túra szervezője a telket is állami támogatásból vette, amire állami támogatásból építenek turistaházat

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 8:31

A Hazajáró Honismereti és Turista Egylet több pénzt kapott a turistaházra, mint azt eddig tudni lehetett. Azt továbbra is titkolják, hogy pontosan hol is fog felépülni. 

Júliusban számoltunk be arról, hogy 70 millió forintos állami támogatást kapott  egy „bakancsos turistaház” felépítéséhez a Kitörés túrákat szervező Hazajáró Honismereti és Turista Egylet. A 24.hu most azt írta, hogy ezen felül még újabb 85 millió forintot kaptak, és ebből a közpénzből vásárolták meg a telket, amire a turistaházat felépíthetik. A pénzt a Miniszterelnökség szakmai felügyeletével működő Bethlen Gábor Alapkezelőtől kapták.

Az egyesület 2021-es beszámolójában arról írt a 24.hu beszámolója szerint, hogy pályázati támogatással sikerült megvenniük Dobogókőn egy 2158 négyzetméteres belterületi telket, amelyen terveik szerint felépítik a Hazajáró Turistaházat.  Azt azonban nem lehet tudni, hogy ez a telek pontosan hol van. A 24.hu-nak ezt sem a Bethlen Gábor Alapkezelő, sem a pilisszentkereszti önkormányzat, sem az egyesület nem árulta el.

Nyitókép:Jeges ágak Dobogókőn 2020. december 22-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

#Belföld#kitörés túra#állami támogatás#közpénz

Címlapról ajánljuk