Belföld

Pert nyert a DK az MTVA ellen, itt vannak a közmédia vezetőinek fizetései

rtl.hurtl.hu

2023. október 29. 11:57

Az MTVA vezérigazgatója, Papp Dániel havi 3,5 millió forintot keres, de a többi vezető bére is milliós tétel. Azt azonban nem tudni, hogy mennyi prémiumot kapnak.

Pert nyert a Demokratikus Koalíció az MTVA ellen a Fővárosi Ítélőtáblán, így ki kellett adniuk a közmédiában dolgozók fizetési adatait. A DK közleményéből kiderült, hogy

  • A Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója, aki hírhamisítóként híresült el, havi bruttó 3 500 000 forintot keres.
  • A Pitbull becenevű Németh Zsolt hírigazgatóként havi bruttó 1 600 000 forintot keres.
  • Császár Attila riporter, hírterületi vezető szerkesztő havi bruttó 1 300 500 forintot keres.
  • Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió új igazgatója, havi bruttó 1 667 000 forintot kap az adófizetők pénzéből. Siklósi egykor a köztévé vallási műsorait vezette, de antiszemita posztjai miatt onnan mennie kellett.
  • Nagy Katalin, aki Orbán Viktort kérdezte évekig a péntek reggeli rádióinterjúiban, most brüsszeli tudósítóként dolgozik havi bruttó 5 300 euróért, azaz több mint kétmillió forintért.
  • Lánczi Tamás elemzőként bruttó 2.168.500 forintot kap havonta.

A DK a közleményében hozzátette, az MTVA által kiadott adatok szerint a fentieken túl egyes vezetők 3 vagy akár 6 havi fizetésüket is megkaphatják prémiumként, de azt nem tudni, ki kap ilyet.

További részletek az esti RTL Híradóban.

Nyitókép: Papp Dániel, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

#Belföld#közmédia#mtva#fizetések#Papp Dániel#Siklósi Beatrix#Németh Zsolt#demokratikus koalíció#dk

Címlapról ajánljuk