Belföld

Újabb bírságot kapott a TV2, mert az előző nem segített

rtl.hurtl.hu

2023. október 26. 14:18

A kiszabott legnagyobb mértékű pénzbírság sem bírta rá őket, hogy teljesítsék az ítéletet, amit a Juhász Péterrel kapcsolatos hazugságáradat miatt hozott a bíróság.

Újabb 500 ezer forintos pénzbírsággal sújtotta a TV2 Média Csoport Zrt.-t a bíróság Juhász Péter, az Együtt volt társelnökének kérelme alapján – értesült a Media1 a felperestől. A Pesti Központi Kerületi Bíróság végzése szerint a TV2 azért kapott már megint félmilliós büntetést, mert korábban

a jelen eljárásban kiszabott legnagyobb mértékű pénzbírság nem vezetett eredményre.

A TV2-t áprilisban már a második alkalommal sújtotta a bíróság 500 ezer forintos pénzbírsággal abban a végrehajtási ügyben, amit Juhász Péter indított a televízió ellen. A volt politikus ugyanis hiába nyerte meg jogerősen is a sajtópereit a TV2 Tények című műsorában évekkel ezelőtt elhangzott, róla szóló hazugságok ügyében, a kormánypárti csatorna hírműsorában nem közölték a helyreigazításokat.

A TV2 arra hivatkozva tagadta meg az ítélet teljesítését, hogy olyan sok minden miatt kellene bocsánatot kérnie Juhász Pétertől, hogy az nem férne bele a Tények műsoridejébe.

A Tények tavaly már közölt bocsánatkéréseket ebben az ügyben, de úgy, hogy az ítéletek szövegeiből önkényesen kiragadott egyes részeket, és nem volt egyértelmű, kitől is kérnek elnézést. Emellett a műsorvezető, Váczi Gergő mellőzte a szöveg felolvasásakor a központozásokat, így tovább rontva az amúgy is zagyván átszerkesztett szöveg érthetőségét. Juhász Péter ezt követően fordult ismét a bírósághoz. 

Áprilisban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: elfogadhatatlan, ha egy televízió jogerős bírósági ítéletet nem hajt végre. Ezt követően Juhász Péter pénteken bejelentette: elküldi az ő ügyei részleteit Gulyás Gergelynek. A TV2 ugyanis jogerős bírósági ítélet ellenére másfél éve nem tette közzé a bíróság ítéletét, 16 darab helyreigazítást:


Nyitókép: Jászai Csaba / MTVA / MTI

#Belföld#tv2#bírság#hazugság#propaganda#helyreigazítás#juhász péter

Címlapról ajánljuk