Belföld

Fideszes képviselő csavarta ki a BME-s oktatók kezéből a molinót az ’56-os megemlékezésen, állítja az MSZP-s képviselő

Mohos MátéMohos Máté

2023. október 26. 18:04

Az ellenzéki párt XI. kerületi képviselője az RTL Híradó műsorában szúrta ki képviselőtársát a rendezvényen.

A XI. kerületi Fidesz egyik képviselője, Csernus László volt az többek között, aki az október 22-i BME-s tiltakozáson kirángatta az egyetem területén elhelyezett molinót az oktatók kezéből a kerítésen keresztül, mondta el szerkesztőségünknek Keller Zsolt, aki szintén ebben a kerületben képviselő az MSZP színeiben.

„Láttam a Híradóban, hogy a Műegyetemen volt egy 1956-os megemlékezés, amikor a BME-s tanárok tiltakoztak az egyetem területén” – mondta. „A híradások arról szóltak, hogy a molinót a biztonsági őrök kirángatták a tanárok kezéből. Észrevettem a biztonságiak között Csernus Lászlót, a budapesti Fidesz tagját, aki jelenleg is önkormányzati képviselő”.

Ő úgy tudja, hogy Csernus civilben egy rendezvényszervező és -biztosító cégnél dolgozik, de „egy ilyen rendezvényen szerintem nem tehet meg ilyet. Ha valaki képviselő, az mindenkor képviselő” – tette hozzá. Felidézte, hogy a felvételen Csernus nem viselt egyenruhát, ám egy kitűző volt rajta.

Korábban az RTL Híradónak a tüntetés szervezői azt mondták el, hogy a biztonságiak némileg szervezetlenül, sietve munkálkodtak, és a molinórángatás után hamarosan távoztak.

Számomra megdöbbentő, hogy azok, akik elvileg a szólásszabadságért állnak ki, és ezt hirdetik mindenhol, így próbálnak másokat elhallgattatni

– mondta Keller.

Az üggyel kapcsolatban elértük Csernus Lászlót is, aki azt kérte, hogy emailben küldjük el kérdéseinket. Emailünkben azt kértük, hogy a munkanap végéig reagáljon, és erősítse, vagy cáfolja meg, hogy ő szerepel a felvételen. Cikkünk megjelenéséig azonban nem érkezett tőle válasz. 

A Híradó tudósítása az esetről:


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#fidesz#xi. kerület#BME#megemlékezés#tiltakozás#molinó#egyetem#oktató#mszp

Címlapról ajánljuk