Belföld

Varga Judit a Twitteren veszekszik Francis Fukuyamával a demokráciáról, az ellenzéki politikus szerint akkor illene elmennie a Schadl-ügy tárgyalására is

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 16:23

Varga Judit, Francis Fukuyamat, Schadl György és Jámbor András egy hírben.

Kritizálta Francis Fukuyamát a Twitteren Varga Judit volt igazságügyi miniszter, mivel az arról beszélt, hogy „Ukrajna demokratikusabb, mint Magyarország, és nem érti, hogy lehetünk még EU-tagok”. Varga szerint „mindig izgalmas Fukuyamát hallgatni, hiszen ő az egzotikus ideák mestere, mint például azé, hogy a történelem véget ért a liberális demokráciákkal”.

Varga a filozófus A történelem vége és az utolsó ember című 1992-es művére utalt, amelyben a filozófus azt az elméletet vázolta fel, hogy a nyugati liberális demokrácia az emberi ideológia és kormányzási forma csúcspontja.


A kötetet sokan kritizálták amiatt, hogy ez az állítás mégsem állja meg a helyét, később Fukuyama is belátta, hogy „befejezetlen” volt anno a tézise. A számos kötetet és eszét jegyző professzort gyakran állítják pellengérre 1992-es tévedése miatt, amikor valamiről megnyilvánul.

Varga posztjára a Facebookon Jámbor András ellenzéki képviselő is reagált, aki szerint „Varga Judit ne Twitteren vitatkozzon filozófusokkal a magyar demokrácia helyzetéről, hanem bizonyítson: jelenjen meg a végrehajtói maffia tárgyalásán, és mondja el, amit tud!”

Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy többen is eléggé szeretnék, hogy a korábban Völner Pál és Schadl György főnökének számító Vargát tanúként meghallgassák a végrehajtói kar exelnöke vesztegetéses tárgyalásán. Ezidáig nem sikerült elérni, hogy megjelenjen itt a politikus.

Nyitókép: Gobierno de Chile / WIkimedia Commons / Facebook

#Belföld#varga judit#francis fukuyama#schadl györgy#Jámbor András#demokrácia#ukrajna#orosz-ukrán háború#tárgyalás

Címlapról ajánljuk