Belföld

„Na azt próbálják meg” – az újpesti önkormányzat nem várja tárt karokkal a nácifesztivált és a „bakancsos hordákat”

rtl.hurtl.hu

2023. október 19. 21:32

Déri Tibor polgármester a helyszín tulajdonosának is jelezte, hogy „a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek”.

Korábban beszámoltunk róla, hogy november első felében a IV. kerületben terveznek megtartani egy nemzetközi neonáci fesztivált rasszista és antiszemita szövegeikről ismert zenekarok részvételével, akik az USA-ból és Lengyelországból is látogatnának hazánkba.

A hírre most reagált Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere is a Facebookon. Közzétett posztjában határozottan elítélte a kerületébe szervezett rendezvényt: „Neonácik jönnének Újpestre! Na azt próbálják meg” – üzente.

Hozzátette, hogy a résztvevők „Jönnének a bakancsaikkal, a bomber dzsekijükkel, a gót betűs felirataikkal. És már nemcsak a náci eszméket, hanem a putyinizmust is dicsőítik. Mondjuk nagy különbség nincs a kettő között”.

Éppen ezért azonnal felhívta a tervezett helyszín üzemeltetőjét. „Nem írom le, hogy melyik helyszínről van szó, könnyen lehet, hogy őket is behúzták a csőbe, és nem is tudták, hogy kiket engednének be. Rafkósak a nácik, sosem verik előre nagy dobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget” – tette hozzá.

Az üzemeltetőnek világossá tette, hogy „a városunkban senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek”. Megígérte, hogy 

minden létező önkormányzati eszközzel megakadályozzuk a bakancsos hordák megjelenését!

Beszámolt arról is, hogy egyeztetett a kerületi rendőrkapitánnyal, és közösen tesznek meg „mindent annak érdekében, hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék!”

Nyitókép: Facebook / Déri Tibor

#Belföld#náci#fesztivál#neonáci#szélsőjobb#újpest#momentum#polgármester#önkormányzat#reakció#déri tibor

Címlapról ajánljuk