Belföld

Szijjártó helyettese a titkosszolgálatoknak jelenthetett, miközben a barátnője Ficónak dolgozott

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 15:35

Oknyomozó újságírók szerint hatással volt a magyar-szlovák kapcsolatokra, hogy Magyar Levente összejött Fico protokollfőnökével.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium jelenlegi államtitkára a VSquare és az ICJK oknyomozása szerint a magyar Alkotmányvédelmi Hivatal informátora volt akkor, amikor a 2010-es években összejött Robert Fico protokollfőnökével, Viera Tet’ákovával – írja a hvg.hu. A hölgy azóta Magyar felesége lett, a neve pedig Viera Magyar.

Kapcsolatuk akkor kezdődött, amikor Tet’áková Fico, Magyar pedig Orbán Viktor mellett dolgozott, és közösen szervezték meg a két állami vezető találkozóit. A lapoknak megszólaló források szerint ez hatással volt a magyar-szlovák kapcsolatokra is, Magyar Levente viszont mindeközben a titkosszolgálat informátora volt.

Magyar azóta szépen halad előre a ranglétrán, átkerült a külügybe, a felesége pedig átköltözött Magyarországra és a Molnál helyezkedett el. Elméletileg Szijjártó Péter külügyminiszter jelenlegi helyettesének gondot okozhatott volna, hogy a felesége a szlovák kormányfő környezetének volt a tagja, de csont nélkül átment minden nemzetbiztonsági ellenőrzésen.

A lapok szerint Magyar már nem jelent a szolgálatoknak, azonban a kapcsolatait aktívan használta, például szlovákiai ingatlanvásárlásokhoz.

Nyitókép: Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

#Belföld#magyar levente#titkosszolgálat#jelentés#szijjártó péter#robert fico#szlovákia#viera tet’áková

Címlapról ajánljuk