Belföld

A magyarok nagy része szerint Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor és Tiborcz István a legkorruptabb

rtl.hurtl.hu

2023. október 11. 13:07

A Medián felmérésében a válaszadók harmada úgy gondolja, nagyon valószínű. hogy a kormányközeli vállalkozók valójában Orbán Viktor strómanjai.

A Medián a hvg360 megbízásából készített közvélemény-kutatásában megkérdezettek nem kevesebb mint 33 százaléka nagyon valószínűnek tartja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök strómanjai lehetnek olyan kormányközeli vállalkozók, mint Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István.

Ezt az állítást 44 százalék tartja elképzelhetőnek, 15 százalék kizártnak, 8 százalék pedig nem tudott vagy nem akart válaszolni.

Kiderült még az is, hogy a megkérdezettek 62 százaléka szerint a korrupció „leginkább felülről, központilag szerveződik”. 46 százalék úgy gondolja, hogy a jelenlegi kormányra jellemzők a pénzügyi visszaélések, 2016-ban erre az állításra a válaszadóknak még csak a 33 százaléka helyeselt.

Az ezerfős mintából 650 érdemi válaszadó által szóba hozott nevekből egyértelműen kirajzolódott, hogy kik a dobogós helyezettek: Mészáros Lőrinc nevét 58 százalék, Orbán Viktorét 23 százalék – ha pedig az „Orbán Viktor családját” említőket is ide számoljuk, 40 százalék – mondta, konkrétan Tiborcz Istvánt 18 százalék nevezte meg

– idézi a lap a Medián kutatását.

Nyitókép: Orbán Viktor / TikTok

#Belföld#korrupció#tiborcz istván#magyarország#európai unió#pénz#orbán viktor

Címlapról ajánljuk