Belföld

Hajót és repülőt is talált az ügyészség Schadl Györgynél

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 11:36

Ismét Varga Judit tanúkénti meghallgatását kérték. 

A 24.hu számolt be róla, hogy a Fővárosi Törvényszéken folytatódott az elmúlt évek egyik legsúlyosabb, politikai szálakban bővelkedő korrupciós büntetőpere Schadl György, a végrehajtói kar volt elnöke és Völner Pál volt igazságügyi államtitkár főszereplésével. A per keddi tárgyalásán az ügyészség legfontosabb tanújának – nyár végén elkezdett – meghallgatását folytatták, aki tíz éven át dolgozott bizalmi emberként a végrehajtók volt elnöke mellett. F. Vivien nem csak Schadl György titkárnője, hanem pénzügyese is volt. Bár ő maga is tevékenyen hozzájárult a korrupciós rendszer fenntartásához, vélhetően vádalku miatt tanúként vesz részt az eljárásban. Erről korábbi cikkünkben írtunk bővebben.

A 24.hu helyi beszámolója szerint még a koronatanú F. Vivien meghallgatása előtt a keddi tárgyalás elején kiderült, hogy 

az ügyészség talált még néhány autót, egy hajót és egy légi járművet Schadl György tulajdonában. Ezek lefoglalását kérték.

Völner Pál védője jelezte, hogy a bűnjelek között szerepel Schadl György naplója is, amiben több találkozó szerepel Varga Judit volt igazságügyi miniszterrel. Erre hivatkozva ismét kérte az időközben a kormányból távozó volt miniszter tanúkénti meghallgatását. Továbbá Papp Gábor ügyvéd Vízkelety Mariann volt államtitkár tanúmeghallgatását sürgette, „nehogy túl késő legyen” a betegséggel küzdő volt politikus kikérdezése, az ő tudása az ügyben ugyanis a jogász szerint kulcsfontosságú lehet. Ugyanakkor Tóth Erzsébet bíró jelezte, a volt államtitkár novemberi meghallgatása egyelőre kétséges. A meghallgatásokat nem először kérték, erről többet is megtudhat az RTL Híradó riportjából:


Nyitókép: RTL

#Belföld#schadl györgy#völner pál#varga judit#korrupció

Címlapról ajánljuk