Belföld

Tüntettek a kitiltásuk miatt, újra több ezer motoros vonult fel a Fellegvárhoz vezető úton

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 30. 15:52

Felhívták a döntéshozók figyelmét arra, hogy a motoros társadalomnak több mint 200 ezer tagja van.

Motoros Összefogás Vonulás néven hirdettek szombat délre bejelentett felvonulást. A több ezer motorosból álló menet a 1116-os, Szentendrét Visegráddal összekötő úton, a pilisszentlászlói Hegytető parkolóból indult, és a tervek szerint a Panoráma úton legurulva, Visegrádon a 11-es út kereszteződésénél ért véget – írja a Telex.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Visegrád önkormányzata júniusban tiltotta ki a motorosokat a Fellegvárhoz vezető Panoráma útról. Ez a motorosok egyik kedvenc kirándulóhelye az országban, de egy helyi rendelet miatt március és november között nem hajthattak volna be. Az önkormányzat akkor azzal indokolta a döntését, hogy a járművek versenypályának használják az utat. 

Az esemény főszervezője, Fodor Donát, ismertebb nevén Dodor elmondta: a felvonulást nemcsak a Panoráma útról való kitiltásuk indokolta, hanem az is, hogy akár további korlátozások is várhatók, példaként a magyar határátkelők motorosokat érintő hátrányos megkülönböztetését említi: 

a motorosok a nagy nyári melegben hosszas torlódás esetén sem gurulhatnak előre a sor elejére, ami szerinte egészségileg kibírhatatlan egy motorosruhában 30-50 percen keresztül.

„Szeretnénk üzenni a döntéshozóknak, hogy vegyék figyelembe azt, hogy a motoros társadalomnak 210 ezer tagja van az országban, ami jelentős tömeg” – fogalmazott a főszervező a Telexnek. 

A motorosok augusztus végén már demonstráltak a kitiltás miatt. Az RTL Híradó riportja:

Nyitókép: TikTok

#Belföld#motorosok#kitiltás#fellegvár#visegrád#önkormányzat#motoros összefogás vonulás#panoráma út

Címlapról ajánljuk