Belföld

Videón, ahogy kiakadnak a motorosok, akiket kitiltottak a Dunakanyar egyik fontos útjáról, mert állítólag nem tudtak viselkedni

rtl.hurtl.hu

2023. június 12. 14:37

A tavaly felújított, a Fellegvárhoz vezető utat Visegrád önkormányzata szerint sokan versenypályának használják.

Motorkerékpárral behajtani tilos táblát helyezett ki a visegrádi önkormányzat a Dunakanyarban található, a Fellegvárhoz vezető Panoráma út elejére, írja az Infostart. A lap szerint a tiltás minden évben március 1. és november 1. között érvényes.

Egy TikTokon látható videó szerint ennek a helyi motorosok nem nagyon örülnek. A felvételt egy motoros készítette, aki összevitatkozott a hatóságokkal, akik igazoltatták a helyszínen. Az is elhangzik a nemrég felújított útról, hogy „hát ez egy köpedelem, nem út!” A videón látható rendőr végül megkéri a motorosokat, hogy húzódjanak le az útról.

@kanyarfoto Valakit azért csak kiküldtek rendet rakni a Visegrádi motoros tiltó táblához. Aztán kibékült mindenkivel. 🤷‍♂️ miért nem a főnök jött? #FUvisegrád #foryou #kanyarfoto #visegrad #motorostiltó #tiltsákbe ♬ eredeti hang - Kanyarfoto

Az önkormányzat szerint a motorosok a Fellegvárat ezentúl a Nagyvillám Sípálya felől tudják megközelíteni. A forgalomkorlátozással érintett területen élők vagy ott dolgozók behajtási engedély birtokában használhatják az út ezen szakaszát.

Hozzászólna? Az rtl.hu Facebook-oldalán megteheti:

 

Az önkormányzat közleménye azt írja: „A Panoráma út városba le- és onnan felvezető szakaszát a tavalyi felújítást követően, a korábbi években tapasztaltakhoz képest napi rendszerességgel a nagy sebességgel közlekedő motorosok és autósok versenypályának használják. Városunk lakosainak mindennapjait és szállóvendégeink nyugalmát egyaránt nagy mértékben zavarja ez a tevékenység, amivel kapcsolatban rengeteg jelzést kaptunk”.


Nyitókép: TikTok

#Belföld#visegrád#panoráma#út#tilos#motoros

Címlapról ajánljuk