Belföld

A korábban ígért 35 perc helyett egy óránál is tovább tarthat elvonatozni Szegedről Szabadkára

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 19:49

Eddig nem számolták bele a menetidőbe a határellenőrzést.

Szeged és Szabadka szinte egymás mellett terül el a magyar-szerb határ két oldalán, épp ezért sokan nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy a két százezres város között újraindul a vonatközlekedés. Goran Vesić szerb infrastrukturális miniszter egy hónapja azt írta közösségi oldalán, hogy a menetidő mindössze 35 perc lesz, de korábban a MÁV és a magyar kormány is hasonlót állított.

A Szegeder azonban azt írja, hogy pénteken Belgrádban Szijjártó Péter már arról beszélt, hogy az október 24-étől közlekedő személyvonatoknál körülbelül 1 óra 15 perces menetidővel kell számolni. Ez valószínűleg abból eredhet, hogy az út hosszába eddig nem számolták bele a határellenőrzést. Ezt a külügyminiszter is megerősítette, amikor arról beszélt, hogy a menetidő jelentősen csökkenhet majd, ha végre nem kell megállni határellenőrzésre.

Szijjártó szerint ugyanakkor sikerült megállapodni abban, hogy csak egy helyszínen lesz határellenőrzés, Magyarországon, ahol a két ország határőrei együtt dolgoznak a várakozás lerövidítése érdekében.

Nyitókép (archív): MTI / Molnár Edvárd

#Belföld#szeged#Szabadka#vasút#közlekedés#szijjártó péter#szerbia

Címlapról ajánljuk