Belföld

Azonnal levonta a NAV az Iványiék egyesületének küldött egyszázalékos felajánlásokat

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 21:52

Azt még nem tudni, hogy mi lesz az egyházi egy százalékokkal.

Nem kapta meg az Oltalom Karitatív Egyesület az egyszázalékos felajánlásokat: a 71 millió forintot azonnal levonta a NAV – írja a Magyar Hang az Iványi Gábor által aláírt pénteki közleményre hivatkozva.

A lap szerint 7565 személy döntött úgy, hogy a személyi jövedelemadójának egy százalékát az egyesület részére ajánlja fel, ám az adóhatóság már szeptemberben közölte, hogy „ha a kedvezményezett köztartozással rendelkezik, annak erejéig a kiutalás nem teljesíthető”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi lesz az egyházi egy százalékokkal, amit az Iványi vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET) ajánlottak fel az adózók. A MET támogatása jelentősen nőtt tavalyhoz képest, 41 százalékkal többen, összesen 73 381-en jelölték meg őket kedvezményezettként, így a múlt évi 454 millióról idén 718 millióra nőtt a támogatásuk. Ezt az összeget a NAV honlapján olvasható információk szerint jövő január 31-ig kell megkapniuk.

Mint korábban írtuk, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábban azt mondta, hogy a kormánynak nincs a MET felé semmilyen tartozása, és azt javasolta Iványiéknak, hogy kérjenek részletfizetést a NAV-tól.

#Belföld#iványi gábor#magyar evangéliumi testvérközösség#oltalom karitatív egyesület#1 százalék#nav

Címlapról ajánljuk