Belföld

Semjén Zsolt azt üzente Iványinak, hogy kérjen részletfizetést a NAV-tól

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 23. 9:20

Emellett azt is írta, hogy „aggódva figyeli, hogy a MET nem tudja felelősségteljesen működtetni az intézményeit.”

Mivel a kormány nem állíthatja le a NAV inkasszóját, csak azt tudom javasolni, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) próbáljon megállapodni a NAV-val a részletfizetésben, majd – az ismertetett állami támogatásokkal felelősen gazdálkodva – próbálja megoldani a felmerült problémákat

– írta Semjén Zsolt a DK-s Arató Gergely kérdésére, amelyben a képviselő azt vetette fel, hogy miért nem kapja meg a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a neki járó támogatásokat.

Semjén szerint jelenleg a kormánynak a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel szemben nincsen semmilyen tartozása. A kormány minden jogszerűen járó támogatást kifizetett és folyamatosan kifizet.

Iványi Gábor, a MET vezetője ezzel szemben azt állítja, hogy az általuk működtetett intézményeknél a dolgozók 10 százaléka felmondott, mivel alig tudnak fizetést adni a dolgozóiknak, írja a 444.hu. A miniszterelnök-helyettes szerint 2010-2023 között a MET összesen közel 26,5 milliárd forinthoz jutott.

Erre tekintettel aggódva figyelem, hogy a MET nem tudja felelősen működtetni intézményeit, és azzal, hogy munkavállalói után nem fizeti a társadalombiztosítási járulékot, veszélybe sodorja egészségügyi ellátásukat, valamint a nyugdíjukat is. A valóság tehát az, hogy nem a magyar állam tartozik a MET-nek, hanem a MET és szervezetei a magyar államnak, illetve közvetve saját alkalmazottaiknak

– mondta Semjén Zsolt.

A MET elkeserítő helyzetéről korábban az RTL Híradója is forgatott:

Nyitókép: Veres Nándor / MTI

#Belföld#semjén zsolt#met#iványi gábor#oktatás#nav#tartozás

Címlapról ajánljuk