Belföld

Hadházy Ákos: Szijjártó honvédségi utasszállítóval repült Bécsbe, de kiküldette a luxusautóját is, hogy a reptérről bevigyék a városba

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 9:59

Budapestről Bécsbe az út autóval nagyjából 2 óra 17 perc, a külügyminiszter egy 160 fős repülőt vehetett igénybe az ellenzéki képviselő szerint.

Hadházy Ákos korrupciós ügyekkel foglalkozó független országgyűlési képviselő szerint Szijjártó Péter külügyminiszter egy 160 fős honvédségi utasszállítóval utazott Bécsbe úgy, hogy előtte kiküldte „a saját luxus Mercedesét, hogy azzal mehessen be a schwechati reptérről a városba.”

Az autó a saját videójában látható, a repülőt pedig a reptéren fotózta le egy honfitársunk, és a nyilvános adatbázisban is látható az útvonala

– írja Hadházy.

A képviselő felhívja a figyelmet: „a külügyminisztériumtól Bécs belvárosa 240 kilométer, villogó nélkül, 130-as sebességgel is csak 2 és fél óra. A repülő 30-40 percet repül, de oda ki is kell jutni, onnan be is kell menni a városba, így a luxusminiszter kb. egy órát spórolt oda és vissza is. Ez önöknek alsó hangon 3-4 millióba került.”

Hadházy hozzáteszi, hogy Szijjártó videójában hallgatnak a repülőzésről, és úgy tesznek, mintha végig autóval mentek volna. A képviselő teljes bejegyzése itt olvasható el:

#Belföld#szijjártó péter#hadházy ákos#repülő#bécs#mercedes#repülőtér

Címlapról ajánljuk