Belföld

„Csalódva, értetlenül állunk a helyzet előtt” – végleg megszűnik a gödöllői kisvasút

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 26. 15:58

A területet, ahol a vasút lakik, másra akarja felhasználni a tulajdonosa.

Kedves Utasaink és Kisvasút barátok! Szomorú és fájó hírt kell közölnünk. A Gödöllői Erdei Vasút Október 2-ával végleg megszűnik! A helyzet előtt mi magunk is csalódva, értetlenül állunk

– írja közleményében a Gödöllői Kisvasút. Mint írják, egyesületük éveken át végzett kitartó munkájának hála létrejött egy csoda, ami évek alatt a térség egyik legmeghatározóbb turisztikai eleme lett.

Az egyesült 2017-ben kezdte meg a munkálatokat a Gödöllői Erdészeti Arborétumot kezelő Pilis Parkerdő Zrt.-vel együttműködve. 

Az Arborétum területe most kezelőt váltott és a Pilis Parkerdő az együttműködésben vállalt szerepét átadta az új kezelőnek. Sajnos az új kezelő más koncepciót szánt a terület hasznosításának, amibe a kisvasút és azt látogató széles társadalmi réteg nem illik bele. A helyzettel egyetérteni nem tudunk, viszont a terület tulajdonosának döntése számunkra kényszerhelyzet

– írták a kisvasúttól.


A bejegyzésben megköszönték a rengeteg támogatást és adományozott értéket, közölték, hogy ezeket nem hagyják veszni: az a céljuk, hogy átmentsék a projektet egy befogadó környezetbe: várják azoknak a cégeknek, önkormányzatoknak és magánszemélyeknek a jelentkezését, „és minden olyan legalább 1 kilométer hosszú és 2,5 méter széles egybefüggő erdős területtel rendelkező szervezeti formák megkereséseit, ahol a turizmus fejlesztésben látják a jövőt”. 

Nyitókép: Gödöllői Kisvasút / Facebook 

#Belföld#gödöllő#erdei vasút#kisvasút#vasút#arborétum#megszűnés#bezárás

Címlapról ajánljuk