Belföld

Teljes vágányzár jön a győri vasútvonalon

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 17:52

Október végétől három héten át pályafelújítás miatt teljes vágányzár lesz a forgalmas győri fővonalon, Biatorbágy és Szárliget között.

Október 27-től három héten át mindkét vágányon szünetelni fog a vasúti forgalom a győri fővonalon, Biatorbágy és Szárliget között – jelentette be a MÁV pénteken.

A tájékoztatás szerint a három hónaposra tervezett pályafelújítás második üteme során a több mint másfél kilométer hosszan az alépítményt, azaz a vasúti töltéseket és a bevágásokat fogják helyreállítani. A munkálatok november 17-ig tartanak majd.

Mint írják, ezután november 18 és december 9 között pedig a másik vágány átépítése zajlik majd, ám ekkor már újra haladhatnak a vonatok az egyik vágányon. A MÁV szerint a háromhetes teljes vágányzárra azért van szükség, mert a vasúti pálya alépítményének javítása jelentős földmunkákkal jár majd. 

A pontos közlekedési rend kidolgozása későbbre várható, várhatóan az ütemkezdet előtt két héttel teszik közzé a menetrendet.

Két hete vezettek be sebességkorlátozást Biatorbágy és Szárliget között a pálya rossz állapota miatt. Amikor Lázár János a mihamarabbi felújításra utasította a vasúttársaságot, nyilvános üzengetés kezdődött a tárca és a MÁV között, majd az utóbbi egyik vezérigazgató-helyettesét kirúgta a miniszter.

Az RTL Híradójának Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár azt mondta: több ezer milliárd forint hiányzik a MÁV kasszájából, amit nem lehet szamonkérni a társaság vezetőin.


Nyitókép: RTL

#Belföld#vágányzár#győr#vasútvonal#biatorbágy#Szárliget

Címlapról ajánljuk