Belföld

Amíg barátnője éppen szült, addig bankkártyát és pénzt lopott egy férfi a kórházban

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 19:47

Míg barátnője a szülészeten volt, a férfi szemet vetett egy kabátra. Átkutatta a zsebeket, majd bankkártyát és pénzt lopott.

Tárgyalás mellőzésével döntöttek annak a férfinek az ügyében, aki a zalaegerszegi kórház szülészetén bankkártyát és pénzt lopott, miközben barátnője éppen szült – közölte a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken.

A lopás január 13-án történt a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészetén. A férfi és a sértett is a helyszínen volt, mert párjaik aznap szülték meg gyermeküket. Ilyenkor az értékeiket egy erre a célra fenntartott szobában helyezik el, amelyet hozzátartozók átöltözésre, ruháik és egyéb holmijuk tárolására használnak.

Az újdonsült apuka kora délután még a barátnőjével volt a szülésnél, majd kiment abba a szobába, ahol korábban átöltözött, és szemet vetett a sértett kabátjára.

Átkutatta a zsebeket, kivett belőle 11 ezer forintot, 50 eurót és egy bankkártyát, majd visszament barátnőjéhez a szülőszobára.

Miután gyermekük megszületett, a férfi és egyik ismerőse vásárolt a bankkártyával 6780 forint értékben. Az okozott kár az eljárás alatt megtérült, a vádlottat lopás és csalás miatt a Zalaegerszegi Járásbíróság 330 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Nyitókép: A Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai és pulmonológiai osztályát is befogadó épület a sajtóbejárás napján Zalaegerszegen 2019. február 1-jén. Fotó: Varga György / MTI

#Belföld#zalaegerszeg#kórház#lopás#szülés

Címlapról ajánljuk