Belföld

Az Átrium színház szerint szirénázó mentőautó vitte ki hozzájuk a Müpa programfüzeteit

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 13:54

Sajátos módja a szóróanyag terjesztésének. A Müpa is értetlenül áll az eset előtt.

„Tíz perccel ezelőtt megállt az Átrium előtt az úttesten egy villogó mentőautó. Kiszállt belőle egy Ambulance feliratú mellényben lévő férfi, bejött, a pénztárhoz letett egy stóc valamit, csinált róla egy-két fényképet, majd távozott, a villogó és szirénázó mentőautóval” – számol be a váratlan eseményről Facebook-posztjában az Átrium színház.


Mint írják, a szerintük magánmentős egyenruhát viselő férfi „a Müpa Liszt-ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál brosúrájából hozott egy rakatot”.

„Természetesen kidobtuk őket, de azért mégis csak érdekes, hogy miért egy magán mentőszolgálat embere szállítja ki (megkülönböztetett jelzéssel) egy állami intézmény szóróanyagait, amit egyébként következetesen engedély nélkül tesznek ki nálunk (no, nem azért, mert bármi kifogásunk lenne, hanem azért, mert ők kategorikusan megtiltják, hogy a MÜPA-ban a mi szóróanyagaink kikerüljenek, úgyhogy ez kölcsönös)” – írja az Átrium.

A Müpa sajnálatát fejezte ki

A Müpa csütörtök délután az rtl.hu-nak azt írta, ők is értetlenül állnak az eset előtt. „Mindenekelőtt sajnálatunkat fejezzük ki a történtekkel kapcsolatban. A Liszt Ünnepet szervező Müpa szóróanyagait alvállalkozó terjeszti. Az általunk megrendelt terjesztési helyszínek között az Átrium nem szerepelt, így mi is értetlenül állunk az eset előtt” – írták. A Müpa felvette a kapcsolatot a kiadványokat terjesztő Funzine-nal, és kérte az eset haladéktalan kivizsgálását, „mivel a prospektusok, műsorfüzetek terjesztési pontjaival való egyeztetés a terjesztést végző cég feladata és felelőssége”.

Az állásfoglalásban reagáltak arra is, amit az Átrium a szóróanyag-kihelyezésről írt. „Hangsúlyozzuk, hogy a Müpa területén kizárólag az együttműködő partnereinek szóróanyagát helyezi ki. Amennyiben más anyag érkezik hozzánk, közvetlenül az érintettel vesszük fel a kapcsolatot, és biztosítjuk, hogy a legyártott kulturális anyagok a legjobban hasznosulhassanak.”

Mint arról beszámoltunk, a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán a jelenlegi formájában befejezi működését a budapesti Átrium színház. Korábban mi is írtunk róla, hogy az Átrium a pályázatokon egyetlen fillért sem nyert, a színház ezért adománygyűjtő akcióba fogott. 

Nyitókép: Róka László/MTVA/Bizományosi

#Belföld#müpa#mentőautó#átrium#programfüzet#liszt-ünnep

Címlapról ajánljuk