Kultúra

Bejelentették: az Átrium épülete a következő évad után is nyitva marad

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 22. 10:07

Az Átrium Vagyonkezelő Kft. tulajdonosai már gondolkoznak azon, hogyan tudna „meghatározó kulturális térként” fennmaradni a színház épülete.

Mint arról beszámoltunk, a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán a jelenlegi formájában befejezi működését a budapesti Átrium színház. Korábban mi is írtunk róla, hogy az Átrium a pályázatokon egyetlen fillért sem nyert, a színház ezért adománygyűjtő akcióba fogott. 

Hétfőn Lilu, a Cápák között műsorvezetője is reagált a hírre. „Vajon az Átriumot hány Lölő jacht megtankolásából lehetett volna megmenteni?” – tette fel a kérdést.

A színház épülete azonban nem szűnik meg, sőt: az Átrium Vagyonkezelő Kft. tulajdonosai, Csiby Éva, Gauder Milán és Lakatos Peter már gondolkoznak is azon, hogyan tudna „meghatározó kulturális térként” fennmaradni. 

Egy közös nyilatkozatot adtak ki a Facebookon, amiben arról írnak: természetesen őket – az Átrium színház, mint épület és kulturális tér „gazdáit” (tulajdonosait) – is rémségesen elkeseríti, hogy az épületet az elmúlt hat évben használó csapat, a Kultúrbrigád / Thea Art Nonprofit Kft. csapata elfáradt a küzdelemben, és búcsúévadot volt kénytelen meghirdetni.

Reményeink szerint egy év elég lesz arra, hogy kitaláljuk, hogyan lehet az Átrium egy új felállásban egyszerre sikeres, működőképes és színvonalas, ahogy az utolsó 12 évben is volt

– írták a közleményben. 

Remélik azt is, hogy az eddigi kizárólagos üzemeltető, a Thea / Kultúrbrigád legsikeresebb és új produkciói továbbra is láthatóak lesznek, más társulatok is alkalmanként, illetve rendszeresen otthonra lelnek majd itt, mint például a most is jelen lévő Dumaszínház. „Azt gondoljuk, hogy ameddig a közönség a progresszív, szókimondó, független színházra jegyet vált, addig az Átrium működni fog” – áll a közös nyilatkozatban.

Nyitókép: Róka László / MTVA / Bizományosi:

#Kultúra#átrium#színház#bezárás

Címlapról ajánljuk