Belföld

Nem bírják tovább, bezár az Átrium színház a most kezdődő évad végén

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 21. 18:56

Az utolsó évadához érkezett az Átrium története.

„Kedves Nézőink, sajnálattal jelentjük be, hogy az Átriumban zajló színházi tevékenységünket a most kezdődő évad végével, 2024 nyarán befejezzük” – közölte Facebookon az Átrium. Azt írták: „be kell látnunk, nincsen remény arra, hogy méltó és kiszámítható környezetben folytassuk a munkánkat”.

Hozzátették: „Egy olyan intézményt tartunk fenn, amelyben egy ember három helyett dolgozik, ahol egy pillanatra sem lehet nem százhúsz százalékot nyújtani, ahol minden egy hajszálon múlik. 

Azelőtt szeretnénk befejezni, hogy ez elkezdene látszani a művészeti munkánkon, kollégáink mentális és fizikai egészségén. A jelenlegi helyzet emberileg és szakmailag is fenntarthatatlan.

A színház úgy érzi, hogy „amit a magyar kultúratámogatásról el lehet mondani, elmondtuk, nem írunk ide regényeket arról, hogy a független kultúra szisztematikus kivéreztetése zajlik, sokkal fontosabb a köszönet: annak a több ezer kultúraszerető magyar embernek, akinek fontos volt, hogy része legyen ennek a közösségnek akár kisebb vagy nagyobb pénzbeli támogatással, akár egyetlen – vagy minden – előadás megnézésével”.

A posztot így zárták: „Egy évadunk maradt arra, hogy együtt elbúcsúztassuk azt a színházat, amit csinálunk. Szeretnénk szabadon együtt örülni annak, hogy még van egy évad, amire várunk mindenkit szeretettel!”

Korábban mi is írtunk róla, hogy az Átrium pályázatokon egyetlen fillért sem nyert. A színház ezért adománygyűjtő akcióba fogott, amelynek elszámolását minden adományozóval megosztják. Korábban arról is beszámoltunk, hogy Sebestyén Balázs ebben a színházban debütált színészként.


Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#átrium#színház#bezárás#támogatás#facebook#búcsú#évad

Címlapról ajánljuk