Belföld

Orbán Viktor közelébe költözik Szabó Bálint, aki nemrég még a konvoját üldözte

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 21. 17:00

Szabó Bálint abba a Cinege utcába költözik, ahol Orbán Viktor is lakik.

Kinéztem egy társasházi lakást és már meg is állapodtunk a tulajdonossal. A 12. kerületben, a Cinege utcában, Orbán Viktor szomszédjában veszek ingatlant – mondta Szabó Bálint, a botrányairól ismert szegedi önkormányzati képviselő az Indexnek. Szabó azzal indokolta a költözést, hogy a letartóztatása miatt a feleségével megromlott a viszonya, és különváltak útjaik. A képviselő azért volt letartóztatva, mert tavaly szeptemberben üldözőbe vette Orbán Viktor miniszterelnök és az őt kísérő TEK-es járművek konvoját az M5-ös autópályán.

Végül Szabó a fentiekért és egy Karmelita kolostornál történt dulakodás miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központ Kerületi Bíróság.

Szabó Bálint pénteken elveszítheti a képviselői megbízását a szegedi közgyűlésben, a testület zárt ülésen fogja tárgyalni ezt az ügyet. A posztját azért bukhatja, mert a törvény szerint a jogerős ítélete kézhezvétele után három napon belül értesíteni kellett volna a szegedi közgyűlést, illetve a város jegyzőjét is. Ez azonban nem történt meg, igaz, Szabó állítja, hogy ő maga sem kapta még meg írásban az ítéletet. Ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ha kiteszik a közgyűlésből, akkor totális háborút indít Botka László szegedi polgármester ellen.

Szabónak már a konvojos üldözés után is voltak erős ügyei. Szabó többször megpróbált a kormányfő közelébe férkőzni, a tavalyi kötcsei piknik előtti területről a rendőrség vitte el, eközben ellenszegült rendőri intézkedéseknek. Idén is ott volt a helyszínen, ahol Rákay Phillippel keveredett szóváltásba. Október elején a rendőrség félrevezetése miatt is vádat emelt ellene az ügyészség, mert valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi elrabolta, az autópálya közelében, a cipőfűzőjével megkötözték, mellette két szalmabálát meggyújtottak és magára hagyták.

A tavalyi kötcsei balhé:


És az idei…


Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely.

#Belföld#Szabó Bálint#képviselő#szeged#költözés#orbán viktor

Címlapról ajánljuk